fredag 17 september 2021

Stay at home book tag

Ännu en tag som jag har hittat hos Vargnatts bokhylla. Denna är hyfsat ny och det är väl lika bra att göra den nu, medan jag fortfarande jobbar hemma. Ett tag till.

Laying in Bed - book you could/have read in a day.
Det var ganska längesedan jag läste så intensivt att en hel bok slukades på en enda dag. Om Du sköna nya värld av Aldous Huxley är vad jag hoppas att den är så skulle nog den kunna klaras i alla fall. Den har bara lite drygt 200 sidor.

Snacking - guilty pleasure book.
Det kanske låter märkligt, men jag har inga guilty pleasure-böcker. Många skulle nog tycka att Virgina Andrews böcker skulle platsa där, som till exempel Blomblad för vinden. Men jag gillade den och skäms inte ett dugg för det.

Netflix - series you want to start.
Oj, oj, oj... det är väldigt många det. En av dem är George R R Martins Kampen om järntronen. Nej, jag har inte läs en enda del i den serien. Däremot har jag sett alla säsonger av TV-serien.

Deep Clean - been on your TBR for ages.
Odysséen av Homeros köpte jag 1995 och har tänkt att den, precis som Iliaden, ska läsas under en resa till Grekland. Vi får helt enkelt vänta och se när det blir av.

Animal Crossing - book you recently bought because of hype.
Jag vet inte om det var så nyligen, egentligen. Och kanske berodde det inte så mycket på hajpen, som det berodde på att den utspelar sig i Göteborg, men Samlade verk av Lydia Sandgren köptes i alla fall.

Productivity - book you learnt from or that had an impact on you.
Jag tycker jag lär mig något av varenda bok jag läser... Förmodligen är det inte detta som menas, men i Den långa vägen hem av Louise Penny fick jag veta att det finns en park i Skottland, som bara har öppet (även utan pandemier alltså) en enda dag om året. The Garden of Cosmic Speculation är på riktigt ett ställe jag skulle vilja besöka.

Facetime - A book you were gifted.
Det är ganska många det också, eftersom jag både till födelsedag och julafton får böcker av sambon. En av dem, som också skulle ha kunnat passa in på frågan om serie jag vill börja läsa, är Himmelstrand av John Ajvide Lindqvist. Första delen i Platserna. Den fick jag 2014...

Self Care - what is one thing you have done recently to look after yourself.
Jag använder friskvårdsbidraget på jobbet till att gå och få massage en gång i månaden.

BONUS - name a book coming out soon.
Billy Summers av Stephen King. Den ska jag önska mig i julklapp.

2 kommentarer:

  1. Det där med guilty pleasure har jag aldrig förstått. I alla fall inte vad gäller böcker.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, jag har nog aldrig förstått det oavsett vad det gäller.

      Radera