måndag 13 september 2021

TV-serie: Another life #1 (2019)

Titel: Another life
Originaltitel: Another life
Genre: Science fiction
Skapad av: Aaron Martin
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Katee Sackhoff, Samuel Anderson, JayR Tinaco, Elizabeth Faith Ludlow, Jake Abel
Premiär: 2019-07-25
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 10
Avsnittslängd: ca 45 min
Såg den på Netflix augusti-september 2021

Handling
När ett mystiskt föremål från yttre rymden landar på jorden får Niko Breckinridge uppdraget att leda mänsklighetens första resa till planeten det kommer ifrån, medan hennes man försöker undersöka föremålet hemma på jorden.

Min kommentar
Science fiction har ju varit något av en favorit för mig ända sedan jag var ganska liten. Vare sig det gäller böcker, filmer eller som nu, det mer moderna, TV-serier. Jag vet inte riktigt när jag fick ögonen på Another life, men den hamnade på listan. Nu i efterhand så misstänker jag att jag inte ens kollade upp vad den handlade om. Eller vad den hade för betyg.

Detta är ett hopkok av väldigt många, riktigt bra science fiction-filmer. Vilket ju inte alls betyder att det automatiskt blir bra. Uppenbarligen så kan det vara precis tvärtom. Där filmer som Arrival, Alien och 2001: A space odyssey briljerar så faller den här serien helt platt.

Faktum är att det ändå börjar riktigt lovande. De första avsnitten är spännande och även om jag då känner igen hopkoket så känns det hyfsat fräscht. Sedan kommer det fjärde avsnittet. Då kom det där som brukar dyka upp väldigt mycket längre in i serier, när alla idéer har tagit slut; drömavsnittet. Jag bara avskyr det. Serien hämtar sig aldrig riktigt efter det. Det stora problemet är nog ändå att det är så utdraget och krystat. Om man hade kokat ner alltihop till bara de tre första avsnitten, ett i mitten och de två sista så hade det nog faktiskt kunnat bli bra.

Logiken haltar. Skådespeleriet haltar. Trovärdigheten haltar. Eller den saknas nog faktiskt helt. Besättningen verkar vara hämtad direkt från skolbänken. Dessa så kallade experter är mer hormonstinna tonåringar. De kan inget. De vet inget. Fjantiga bråk uppstår helt oprovocerat. Dialogen och interaktionen är på en helt osannolikt låg nivå. Det är ointelligent och flamsigt.

Det ska tydligen komma en andra säsong av Another life. Den kommer jag nog inte att se. Om det inte är så att alla TV-serier plötsligt tar slut. Och helt seriöst, bevare oss väl om mänsklighetens hopp ligger i händerna på sådana här människor.TV Time har serien 7,3 i genomsnitt.
IMDb har serien 5,0 i genomsnitt (beräknat på 26 277 betyg).
Jag ger den 2,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. Började se den här med sambon men tog mig aldrig igenom hela säsongen. Det var verkligen ingen hit.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Med facit i hand så skulle jag säga att du gjorde rätt...

      Radera