måndag 6 september 2021

TV-serie: Superstore #1 (2015)

Titel: Superstore
Originaltitel: Superstore
Genre: Komedi
Skapad av: Justin Spitzer
TV-bolag: Netflix
Skådespelare: Ben Feldman, America Ferrera, Lauren Ash, Mark McKinney, Nichole Sakura
Premiär: 2015-11-30
Produktionsland: USA
Antal avsnitt: 11
Avsnittslängd: ca 20 min
Såg den på Netflix juli-augusti 2021

Handling
En brokig grupp anställda på en stormarknad i St. Louis försöker stå ut med krävande kunder, tradiga arbetsuppgifter - och varandra.

Min kommentar
Sambon och jag jobbar fortfarande hemma och några dagar i veckan hinner vi se ett avsnitt av någon TV-serie med korta avsnitt. Superstore är en som ingen av oss kände till och av någon anledning så dök den i alla fall upp på Netflix. Det jag inte visste då, som jag vet nu, är att samma person som ligger bakom The Office (som jag gillar) och Scrubs (som jag inte gillar), ligger bakom även denna.

Man kan nog säga att temat här är precis likadant som de andra serierna. Vi får följa ett gäng anställda under alla deras vedermödor en vanlig arbetsdag. Dolt under den humoristiska ytan finns en hel del samhällskritik och då, så klart, specifikt mot det amerikanska samhället.

Karaktärerna är väldigt olika och väldigt tydliga. Man känner igen de olika personlighetsdragen, men alla har liksom varsitt och det draget är då extremt överdrivet. Det är precis detta som gör det så roligt. Vi har den religiösa, den fyrkantiga (Dina är till och med mer fyrkantig än vad jag är), den strukturerade, den politiskt korrekta, auktoritetsskeptikern, den streetsmarta, den inställsamma (ögontjänaren) och några till. Humorn är inte av den elaka sorten, utan mer ironi och det är mycket tydligt att man menar precis tvärtom.

Den som är tråkigast är nog Jonah, som är en ganska tråkig personlighet. Han är sällan rolig i sig utan mer att han blir pinsam i sin desperation att inte trampa någon på tårna. Det som är allra roligast är dock inte de tokiga anställda. Det som får mig att skratta mest är de insprängda scenerna där olika kunder gör helt tokiga saker. De svischar förbi snabbt så man måste vara uppmärksam.

Superstore var så rolig och lättsam att vi började titta på andra säsongen direkt när den första var slut. En brasklapp bara, om man inte har någon känsla för ironi så är risken stor att serien helt missar målet.TV Time har serien 8,52 i genomsnitt.
IMDb har serien 7,8 i genomsnitt (beräknat på 36 580 betyg).
Jag ger den 4,0.
Serien är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar