torsdag 9 september 2021

Hett i hyllan #317

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi skuttar fram till början av december 2017.
Barn nr 8 av Kim van Alkemede lockade mig nog redan första gången jag fick ögonen på den.

På Black Friday 2017 gick jag helt bananas. 20 böcker köpte jag då. Drygt hälften, 11, av dem är fortfarande olästa. Denna är den första och de närmaste veckornas Hett i hyllan kommer att vara de böckerna.

Jag tycker i alla fall att denna låter riktigt spännande. Och läskig och hemsk. Böcker som bygger på verkliga händelser brukar ta mycket styggare på mig, så det kanske är därför som jag ännu inte har läst den. Eller så beror det på det där att de här böckerna låg i högar på golvet i många år så de var väldigt svåra att hitta. Nu har den fått min uppmärksamhet igen så kanske blir den läst. Snart.

Så här står det på baksidan:
Året är 1919 när fyraåriga Rachel lämnas på ett barnhem i New York. Där bedriver doktor Mildred Solomon medicinsk forskning med barnen som försöksdjur, och under sin tid på barnhemmet utsätts Rachel för plågsam experimentell röntgenstrålning - något som ger henne men för livet. Trettiofem år senare arbetar Rachel som sjuksköterska och möter återigen doktor Solomon, den här gången som cancersjuk patient. Och nu är maktbalansen en helt annan ... Innan nattskiftet är över måste Rachel välja: förlåtelse eller hämnd. En gripande berättelse inspirerad av verkliga händelser som ägde rum på Hebrew Orphan Asylum i New York under det tidiga 1900-talet.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Ja den lät intressant. Men hemsk.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/09/09/hett-i-hyllan-261/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är lite rädd för att en så här hemsk bok inte ligger så speciellt långt från sanningen.

   Radera
 2. Jag säger samma sak, den verkar intressant, men också hemsk. Det är förskräckligt vad barnhemsbarn har fått utstå på olika håll i världen.
  http://mosstanten.se/2021/09/09/hett-i-hyllan-122-farliga-zoner/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väl egentligen alltid så, att de redan utsatta utsätts för ännu värre saker.

   Radera
 3. Svar
  1. Ja, intressant och spännande. Och hemsk.

   Radera
 4. Intressant bok har för mig jag har hört talas om den.
  Här är mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/09/hett-i-hyllan-vecka-36-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att det var en del som läste den när den kom och jag tror att de gillade den.

   Radera