torsdag 11 november 2021

Hett i hyllan #326

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi kommit till den näst sista av olästa böcker inköpta på Black Friday, i december 2017.
Den siste pilgrimen av Gard Sveen är en norsk deckare, vilket betyder att jag automatiskt blir nyfiken.

Detta är första delen i serien om kriminalinspektör Tommy Bergmann, fyra till verkar ha släppts. Dock inte på svenska. Av någon anledning så är denna den enda som har översatts. Jaha. Det var ju bra att veta... Lite märkligt ändå, för 2016 hade Lotta Olsson på DN med den i en lista över årets bästa deckare. Man skulle kunna tro att hon var rätt ensam om det, med tanke på att resten inte har översatts, men den har faktiskt väldigt bra omdömen på Goodreads. Jag blev väldigt sugen på att läsa den. Ända tills jag insåg att det inte finns fler på svenska.

Så här står det på baksidan:
Den unga motståndskvinnan Agnes Gerner utkämpar en hård strid. Utåt sett är hon en hängiven nazistsympatisör som är förlovad med en framstående affärsman, men i själva verket är hon del av ett underjordiskt nätverk som gör allt för att vinna kriget mot tyskarna. Den man hon egentligen älskar - som går under täcknamnet Pilgrimen - är någon hon bara kan hoppas på att få leva med om nazisterna besegras. Om hon lyckas överleva...Många år senare hittas benresterna från tre kroppar i skogen - två vuxna kvinnors och ett barns. Trots sin chefs uppmaning att inte lägga ner någon extra tid på det gamla fallet kan kriminalinspektör Tommy Bergmann inte låta bli att gräva djupare, särskilt inte eftersom han gör kopplingar till ett mer aktuellt mord. Och i takt med att han kommer en djup hemlighet på spåren blir det tydligt att allt är tillåtet i krig och att den som låter bli att älska är den som avgår med segern.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

9 kommentarer:

 1. Det var ju synd att inte fler finns översatta i serien om den här boken är bra. Kanske sålde den för dåligt? Eller var nästa så mycket sämre?
  http://mosstanten.se/2021/11/11/hett-i-hyllan-131-brighton-rock/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, något måste det ju bero på. På Goodreads ser jag att betygen sjunker för varje bok så det kanske beror på det.

   Radera
 2. Har inte läst boken du nämner.
  Här kommer min heta bok: https://lenasgodsaker.blogspot.com/2021/11/hett-i-hyllan-v45-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte många andra heller, verkar det.

   Radera
 3. Meh, vad jobbigt! Här är min heting: https://bokdivisionen.se/2021/11/11/hett-i-hyllan-dina-hander-var-fulla-av-liv/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kommer aldrig att vänja mig vid den här besvikelsen, som det blir.

   Radera
 4. Här är mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/11/hett-i-hyllan-vecka-45-2021.html

  SvaraRadera
 5. Den här gillade jag och har läst alla hans följande böcker. På norska....
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/11/11/hett-i-hyllan-260-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, man skulle kunna läsa på norska, men nej, jag läser ju för att koppla av. Det hade inte blivit mycket till avkoppling då. Var de efterföljande böckerna så dåliga att de inte var värda att översättas? Du som har läst dem, tänker jag.

   Radera