lördag 27 november 2021

Kommande böcker december 2021

Som vanligt så kommer det inte speciellt många nya spännande böcker i december, men några hittade jag allt.

Dödsjö av Elinor Kapp
Genre: Kriminalroman
Serie: Mord i skärgården (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2021-12-01
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Kriminalkommissarie Eddie Öhlund kallas till ett vägbygge ute på Tjörn. En grävmaskinist har upptäckt kvarlevorna efter ett spädbarn. Stenungsundspolisens utredning kan inte avgöra vem som grävt ner barnet och varför, men när ytterligare ett bylte påträffas i närheten inser Eddie att han och kollegorna står inför en prövning som de kanske aldrig kommer att hämta sig ifrån.

Jag var fast redan vid Tjörn...Syndoffer av Jeanette Bergenstav
Genre: Kriminalroman
Serie: Jennifer Sundin (1)
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2021-12-02
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Ingen har hört något. Ingen har sett något. Ändå har två personer blivit brutalt mördade i Torshammarskolans nyrenoverade bildsal. Utsänd av lokaltidningen råkar frilansjournalisten Jennifer Sundin kliva rakt in på brottsplatsen. Innan hon larmar tar hon närgångna bilder av de sargade kropparna. Snart inträffar ytterligare ett mord i ett stillsamt radhusområde i närheten. Finns det ett samband? Handlar det om ett våldsamt svartsjukedrama eller uppgörelser i den undre världen? Fallen väcker den gamla kriminalreportern inom Jennifer. De innebär också en chans att tjäna snabba pengar och att slippa tänka på sitt havererade privatliv. Hon är nyligen stelopererad och äter mer smärtstillande än hon borde. Hennes man har träffat en annan och lagt beslag på huset. Jennifer tvingas fly till sin pappas gamla båt vid Drömmarnas kaj, i Göteborg. Medan hon blir allt djupare indragen i mordgåtan kämpar hon för att vinna tillbaka sitt hem och sin älskade dotter.

Denna tänkte jag först inte ha med, men sedan kom jag till Drömmarnas kaj...Betraktaren av Helene Flood
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2021-12-06
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Rikke är forskare och lyckligt gift med sin ungdomskärlek Åsmund. Tillsammans har de två barn. Deras nya bostad ligger ett stenkast från Oslos innerstad och här faller allt på plats, det känns perfekt. Harmonin bryts dock när familjens granne ovanpå hittas död, mördad. I ett slag förbyts idyllen i något helt annat. Alla i bostadsområdet är berörda av mordet. Särskilt Rikke. Hon blir varse hur litet hon vet om sina grannar hon lever vägg i vägg med. Likaså att hon måste berätta för sin man vilken relation hon hade till Jörgen, den mördade grannen. Ett besked som även mordutredarna väntar på.

Jag har inte läst hennes förra bok, men jag har hört väldigt mycket bra om den.

4 kommentarer:

 1. Kanske 2:an där kan vara bra när vi besöker Göteborg nästa gång :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men jag är lite osäker på om den utspelar sig helt eller bara delvis i Göteborg. Jag kunde inte riktigt klura ut det.

   Radera
 2. Jag hittade så få böcker och ingen "måste ha" så det blir inget inlägg för mig den här månaden. Men jag tycker alla dessa tre är intressanta. I synnerhet de två första.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, några måsten hittade inte jag heller, men det har inte hindrat mig förut 🙂

   Radera