torsdag 25 november 2021

Hett i hyllan #328

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu när vi klarat av alla olästa från Black Friday så kommer vi till nästa dåliga samvete; julklappar 2017.
Annabelle av Lina Bengtsdotter känner jag mig ensam om att inte ha läst.

Den här boken syntes precis överallt när den kom. Alla verkade vara överens om att den var fantastiskt bra. Jag var väldigt nyfiken på den och, faktiskt, också sugen på att läsa. Det skulle man kanske inte kunna tro, med tanke på att den nu har stått i hyllan i snart fyra år. Utan att ha blivit läst. Nu har det kommit ytterligare två delar och jag vet inte om jag vill ha dem eller ej, eftersom jag ju inte har läst första delen. Jag tror att det snart måste bli dags för den här boken.

Så här står det på baksidan:
En varm sommarnatt försvinner sjuttonåriga Annabelle från det lilla samhället Gullspång, på gränsen mellan Västergötland och Värmland. Hennes föräldrar är utom sig av oro, lokalpolisen står handfallen och Missing people letar förgäves.

Kriminalinspektör Charlie Lager skickas dit tillsammans med sin kollega. Hon är utredare vid Nationella operativa avdelningen, en skicklig polis som i arbetet funnit de rutiner som hennes kaotiska inre behöver. Hon värjer sig, vill inte åka, men gör till slut som alltid: följer order. Det blir en resa bakåt i tiden. Hon tvingas återvända till platsen hon lämnade när hon var fjorton, ett förflutet och en barndom som hon gjort sitt bästa för att fly från. Väl där väcks minnena till liv. Av att växa upp där valmöjligheterna är få och drömmen om att ge sig av stark. Av mamman, som var allt det som Charlie är rädd för att bli, alkoholiserad och sjuk.

Medan hon försöker få fram sanningen om vem Annabelle var och vad som hänt henne, gör Charlie skrämmande upptäckter om sin bakgrund. Och hon tvingas möta sitt värsta minne: den gången hon lät en annan människa dö.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Jag gillade den! Den var överraskande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen så är jag jättesugen på att läsa den.

   Radera
 2. Här är en till som inte har läst den. Men jag kanske inte räknas i de här sammanhangen. Jag läser ju inte särskilt många deckare. :-)
  http://mosstanten.se/2021/11/25/hett-i-hyllan-133-warlock/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, man räknas bara om man vill läsa den 🙂

   Radera
 3. Den här har jag läst. Ja, alla i serien.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/11/25/hett-i-hyllan-262-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla i serien ja... jag har i alla fall inte köpt på mig fler delar. Men det kommer kanske 🙂

   Radera
 4. Denna som precis de två andra delarna i serien har jag läst och gillat, så från min sida rekommenderar jag dig att läsa den
  min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/11/hett-i-hyllan-vecka-48-2021.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska se om jag snart kan plocka fram den. Åtminstone så att den står på den prioriterade hyllan.

   Radera