torsdag 18 november 2021

Hett i hyllan #327

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så till slut den sista från mina synder på Black Friday i december 2017.
I en mörk, mörk skog av Ruth Ware är ju omöjlig att inte lockas av.

Ja, vad kan liksom gå fel med den här handlingen? Den har ju i stort sett alla ingredienser man kan önska sig. Ett isolerat hus. Gammal vänskap. Minnesförlust. Den här boken borde absolut inte stå oläst, känner jag. Återigen så får jag skylla på att den låg i en hög på golvet i flera år, eftersom den inte fick plats i hyllan. Nu när jag har fått ögonen på den, igen, så blir jag väldigt sugen på att läsa den. Omedelbart.

Så här står det på baksidan:
En oväntad inbjudan dyker upp i den tillbakadragna författaren Noras mejl. Det är barndomsvännen Clare som ska gifta sig. En av Clares väninnor håller på och organiserar en möhippa, och vill gärna att Nora kommer trots att det var åratal sedan Nora och Clare hade någon kontakt.

Väl på plats, långt ute i skogen, för en helg med sprit och lekar, gör alla sitt bästa för att bjuda till, men snart uppstår spänningar mellan både nya och gamla bekantskaper. Är alla verkligen där på samma premisser? Varför är Nora bara bjuden på möhippan men inte på bröllopet? Och vem är det egentligen Clare ska gifta sig med?

Kontakten med omvärlden är i det närmaste obefintlig i det isolerade huset. Mobiltäckningen är usel och den fasta telefonen fungerar inte. Inom loppet av ett dygn går möhippan från krystad och märklig till våldsam och katastrofal och Nora hamnar på sjukhus. Frågan är bara vad som hänt från det att hon och de andra lämnade huset tills det att hon vaknade upp i en sjukhussäng. Hur har hon fått alla skador? Var är de andra? Och varför sitter det poliser på vakt utanför rummet där hon ligger? Och framför allt varför minns hon inte vad det är som har hänt?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Det här verkar gräsligt spännande, det håller jag med om.
  http://mosstanten.se/2021/11/18/hett-i-hyllan-132-rod-skord/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Minnesförlust är så otäck att det alltid lockar till läsning.

   Radera
 2. Den har jag tänkt läsa någon gång, låter intressant.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2021/11/hett-i-hyllan-vecka-46-2021.html

  SvaraRadera
 3. Den var jag också sugen på, men tillslut så läste jag en annan bok av henne istället.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2021/11/18/hett-i-hyllan-261-2/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den om någon kvinna i en hytt? Den vill jag också läsa, men jag har i alla fall lyckats avhålla mig från att köpa den 🙂

   Radera
 4. Mörka skogar är alltid rätt att läsa om! Här är min heting: https://bokdivisionen.se/2021/11/18/hett-i-hyllan-slumpens-barn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men eller hur? Det är definitivt en trigger för mig.

   Radera