söndag 14 november 2021

Smakebit på søndag: Kvinnan som jagade ensam

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

En lugn och skön helg, inget planerat, har det varit. Inget Fars dag-firande. Inget födelsedagskalas för svågerns mellanbarn. Nu träffade vi ju nästan alla förra helgen så det känns ändå ganska okej. Vi börjar nog vänja oss vid det här att bara träffas i små grupper och bara vaccinerade. Men nu väntar vi på att alla föräldrar ska få den tredje sprutan också...

Det blev en liten rockad bland böckerna jag planerar att läsa nu i november, så lite tidigare än tänkt är det dags för tredje i Hatet-trilogin; Kvinnan som jagade ensam av Magnus Jonsson. Det här är en serie som inte riktigt har övertygat mig. Vi får se om sista delen lyckas omvända mig.

Min smakebit är från sida 227:
Linn lyfte på pärmarna i bokhyllan, drog ut böckerna och tittade under soffbordet. Hon kunde inte se att något saknades. Hade inte Erik hittat plastpåsarna med småskräp i Klaras jackficka, när han avvisiterade henne, hade de kanske aldrig fattat varför hon varit där. Linn letade vidare och kollade i taket efter andra kameror än den hon själv monterat. Men Klara verkade bara ha varit där för att samla in föremål som hon skulle plantera på någon brottsplats, för att sedan kunna skjuta skulden på Linn. Linn lyfte av lampskärmen bredvid soffan och vred på den hängande lampkonsolen över matbordet. Inga mikrofoner.

18 kommentarer:

 1. Jag har ju fortfarande bara läst första boken ;-) Imponerad av din uthållighet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer ju att jag har fel... dock inte den här gången.

   Radera
 2. här bjöd mellansonen på fin frukost, tror inte jag läst författaren, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
 3. Lugna och sköna helger är mina favorithelger!

  SvaraRadera
 4. Vi skal feire farsdag i dag, men vi blir bare fem stykker. Det er greit å ikke være så mange. Foreldrene mine skal også ta den tredje sprøyten nå, og så blir det nok min tur også etterhvert :-)
  Ha en riktig fin søndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fem är lagom, tycker jag. Då hinner man ju umgås med alla också 🙂

   Radera
 5. Tack för smakbiten. Har inte läst någon i serien.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har läst alla tre nu, men jag gillade inte speciellt mycket.

   Radera
 6. Inte läst något av författaren. Tack för smakbiten.
  Få se när det blir dags för tredje sprutan, är väl från från 64 och uppåt nu, så någon gång i framtiden blir det väl, hoppas det inte dröjer för länge iom att skyddet avtar….

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har snart gått ett halvår sedan jag fick andra sprutan nu. Fick den tidigt, eftersom jag är i riskgrupp. Men det verkar inte vara något som spelar roll nu.

   Radera
 7. Ett nytt författarnamn för mig, men i en genre jag numera lämnar därhän. Lyckad titel som fångar intresset! Tack för smakbit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här serien kan jag inte rekommendera om du någon gång skulle få lust att läsa deckare/thriller.

   Radera
 8. känner inte till varken författare eller serie. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här var inte något som passade mig.

   Radera
 9. Okänd författare och trilogi för mig. Tack för smakbiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han/den verkar inte ha slagit stort.

   Radera