fredag 19 november 2021

Fullbordad utmaning 2021:1

I några år nu har jag insett att det här med att jag är beroende av serier är ett problem. Jag vet inte hur många jag följer och de har en tendens att inte bli färdiglästa. Trots att jag faktiskt gillar dem. Det kommer ju hela tiden nya serier... Alltså gör man en avsluta-serier utmaning!

Det är sjunde året som jag har kört den här utmaningen och jag har verkligen börjat beta av alla de där serierna jag följer. Även i år ingick arton böcker i utmaningen och antalet serier är tio. Alla är nu lästa och man skulle kunna tro att det betyder att jag har lyckats avsluta tio olika serier, men icke. Inte i år heller. Tre serier har fått nya delar under året som gått, men eftersom det är de böcker som finns utgivna/översatta när utmaningen bestäms som gäller, så räknas inte de nyutkomna. Det kan dock hända att de nya delarna dyker upp i den här utmaningen om något år...

Böckerna jag läst är
Avdelning Q av Jussi Adler-Olsen
#8. Offer 2117

Fabian Risk av Stefan Ahnhem
#2. Den nionde graven
#3. Arton grader minus
#4. Motiv X
#5. X sätt att dö

Björnstad av Fredrik Backman
#2. Vi mot er

Promise Falls av Linwood Barclay
#3. 23

Dublin Murder Squad av Tana French
#6. Inkräktare

Hatet av Magnus Jonsson
#2. Asätarna i Kungsträdgården
#3. Kvinnan som jagade ensam

MemoRandum av Anders de la Motte
#2. UltiMatum

Harry Hole av Jo Nesbø
#12. Kniv

Martin Benner av Kristina Ohlsson
#3. Henrys hemlighet

Hagfors av Ninni Schulman
#2. Pojken som slutade gråta
#3. Svara om du hör mig
#4. Vår egen lilla hemlighet
#5. Välkommen hem
#6. När alla klockor stannat

Serierna där det har kommit nya delar under 2021 är Fabian Risk, Björnstad och Hagfors. De två första står redan här i hyllan. Den tredje väntar jag på ska släppas i pocket.

Majoriteten av böckerna, tretton stycken, har fått en fyra i betyg. En har fått snäppet högre, alltså 4,5. Genomsnittet ligger på 3,91, vilket egentligen är helt fantastiskt. Men så är ju de flesta väldigt bra serier.

Det här är definitivt en utmaning som jag ska fortsätta med och jag håller som bäst på att bestämma vilka som ska vara med nästa år. Det ser ut som att det bara blir tolv böcker i den. Inte för att serierna börjar ta slut, utan för att de nu är ett mer hanterbart antal och jag vill gärna läsa lite annat också. Kanske påbörja några nya serier, så de inte tar slut.

2 kommentarer:

  1. Imponerande! Jag håller väl egentligen bara på med Pennys serie...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Pennys serie går utanför den här utmaningen. Av någon anledning så läser jag böckerna ändå 🙂 Men det känns faktiskt väldigt bra att beta av dem så här.

      Radera