fredag 5 november 2021

Kunde trott att det var min födelsedag

För någon vecka sedan fyllde sambon år och den dagen var han på jobbet. Där har de ibland förmånen att kunna få böcker. När han skickade foto på vilka böcker som låg där så skrek jag faktiskt. Och trots att det ju inte var jag som fyllde år så kom det en hel hög med böcker.

Den första boken jag såg på fotot var Vinnarna av Fredrik Backman och det var den som fick mig att skrika. Första gången. Det blev ett litet tjut för varje bok sedan; Livvakten av Anna Karolina, Islossning av Arne Dahl och Hotet av Dean Koontz. Där ströks halva min önskelista för julen, så nu får vi se vad jag kan hitta på med den.

Dagen efter den där dagen som inte var min födelsedag så ringde postmannen på dörren (bara en gång dock) och lämnade över ett litet bokpaket. Det innehöll Bedragaren av Maria Ahlqvist Ruokolahti. Den verkar jag ha missat helt. Trots att den ju faktiskt verkar utspela sig i Göteborg. Tack till Modernista!

Nästa gång posten kom så behövde inte postmannen ringa på, då fick det lilla paketet plats i brevlådan. Något överraskande så innehöll det Benny älskar baklava av Mikael Jisander, en bok som jag är nästan säker på att jag inte kände till. Jag är inte helt säker på att det här är min genre, men det har ju hänt att jag har haft fel. Och så utspelar sig ju boken här i Skåneland. Tack till Modernista!

4 kommentarer:

  1. Jag förstår verkligen att du skrek när du såg de där böckerna!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag snubblade över tangenterna när jag försökte skriva så fort som möjligt. Innan någon annan fick se de här fynden.

      Radera