torsdag 10 februari 2022

Hett i hyllan #339

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Och så kommer synderna från bokrean 2018.
Det hemliga brödraskapet från Wien av Ingar Johnsrud lät väldigt intressant. Då.

I dag hade jag nog inte köpt den här boken, men nu står den ju redan i hyllan och den låter inte så oäven. Trots allt. Sekter och teknik, två av mina trigger-ord, faktiskt. De andra bitarna... kanske inte så mycket. Jag känner mig rätt less på allt om islam och rasbiologi just nu. En serie är det tydligen också och detta är åtminstone första delen, i Beiertrilogin. Det ser ut som att samtliga delar redan har släppts.

Så här står det på baksidan:
En kristen sekt i Norge blir brutalt överfallen på sin gård. I attentatet omkommer många, medan några medlemmar tycks oförklarligt försvunna. När polisen kommer till brottsplatsen hittar man på gården dessutom ett högteknologiskt laboratorium. Allt pekar på att en islamistisk grupp ligger bakom massmordet, men poliserna Kafa Iqbal och Fredrik Beier kommer en större konspiration på spåren, bestående av en grupp rasbiologiska forskare som möttes på 1930-talet i Wien.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

7 kommentarer:

 1. Här har du något när vi ska ha klubbar och grupper och hemliga sällskap i Tisdagstrion. Men du kanske har läst många böcker som passar in där?
  http://mosstanten.se/2022/02/10/hett-i-hyllan-141-karleken/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hade jag faktiskt inte tänkt på, men jag tror att jag kan hitta tre andra där. Men det är bra att ha denna som reserv, utifall att 🙂

   Radera
 2. https://eggetbok.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan.html Här är min Hett i hyllan bok

  SvaraRadera
 3. Min trigger i den texten var Norge ;-)
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/02/10/hett-i-hyllan-282/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är ju en trigger även för mig 🙂

   Radera
 4. Det lät som en intressant bok
  Min finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-vecka-6-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den skulle kunna vara det i alla fall. Vi får se när den blir läst.

   Radera