torsdag 17 februari 2022

Hett i hyllan #340

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Mer från bokrean 2018.
Jens Lapidus är alltid intressant så Top dogg köpte jag naturligtvis.

Det här är då tredje delen i serien om Teddy och Emelie. När andra delen dök upp i Hett i hyllan i september 2019 så var min förhoppning att serien skulle vara läst innan det var dags för den här tredje delen att dyka upp också. Så blev det alltså inte. Dock har jag åtminstone läst den första delen, VIP-rummet, nu. Jag tyckte väl inte att den var Lapidus bästa, men den hade många intressanta element. Kanske borde även den här serien dyka upp i Finish That Series-utmaningen.

Så här står det på baksidan:
Ett hemligt nätverk i Stockholm har i decennier utnyttjat unga flickor, var och en som kommer det på spåren gör det med fara för livet.

I den tredje boken om det omaka paret Teddy och Emelie, kåkfararen och advokaten, börjar snaran dras åt. Polisen har tillsatt en specialgrupp för att ta reda på vilka som ingår i sammanslutningen men ändå kommer de inte åt våldet. Och vem är det som med alla medel försöker tysta Teddy och Emelie?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Ett angeläget ämne, verkar det som.
  http://mosstanten.se/2022/02/17/hett-i-hyllan-142-alefen/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men nu handlar ju var och varannan bok om det. Det är ju lite faran med att låta böcker stå. Det som var nytt och fräscht när boken kom blir nästan uttjatat några år senare.

   Radera
  2. Ja, det har du nog rätt i förstås.

   Radera
  3. Jag kan ibland bli lite provocerad när någon tycker att en bok som har tre decennier på nacken inte känns ny och fräsch... Nej, inte nu nej, men för trettio år sedan var den det 😁

   Radera
 2. Lapidus har jag inte läst något av https://eggetbok.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-133.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog läst fyra av honom nu och det lär bli fler.

   Radera
 3. Har faktiskt inte provat att läsa Lapidus än, vet inte om jag är intresserad då jag har så mycket andra liknande författare att läsa som jag har påbörjat att läsa böcker av.
  Min hett i hyllan finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-vecka-7-2022.html

  SvaraRadera
 4. Jag har inte läst något av honom ännu

  https://rammengarden.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-v-7-2022-nar-ljungen.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har en viss tillvänjningstid, men sedan är det bra 🙂

   Radera
 5. Har aldrig läst Lapidus. Funderar ibland på om jag skulle testa Snabba cash, men det har inte blivit av. Här är min: https://scyllashylla.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-51.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snabba cash är (var?) väldigt bra. Kanske hans bästa.

   Radera
 6. Har inte läst något av Lapidus märkligt nog.
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/02/17/hett-i-hyllan-283/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är faktiskt lite märkligt 😉

   Radera