torsdag 24 februari 2022

Hett i hyllan #341

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en från bokrean 2018.
Ett vakande öga av Fredrik T Olsson är andra delen i en serie som är högintressant.

När första delen, Slutet på kedjan, kom så blev jag genast intresserad. Huvudpersonen är kryptolog och hur spännande är inte det. Trots detta så är inte ens första boken läst (gjorde ett framträdande i Hett i hyllan så tidigt som för tre år sedan) och följaktligen inte heller den andra. Det verkar inte ha kommit fler delar i alla fall. Till min stora förvåning så har inte någon av böckerna speciellt högt betyg på Goodreads. Det gör mig nästan ännu mer nyfiken. Jag måste försöka komma ihåg den här serien när jag gör min Sist på serien igen. När det nu blir. Eventuellt Boktolvan. Eller kanske när jag fyller på min prioriterade hylla.

Så här står det på baksidan:
Strömmen slås ut i stora delar av Sverige. Över hela världen utsätts viktiga mål för elektroniska attacker. Och den nyligen avskedade kryptologen William Sandberg grips av sina egna forna kolleger, misstänkt för att ligga bakom dåden.

I Ett vakande öga möter vi William och Christina Sandberg tre år före händelserna i Slutet på kedjan. Deras tjugoåriga dotter Sara är spårlöst försvunnen, William är nedbruten, härjad och avstängd från sitt jobb på försvarshögkvarteret, och Christina har för sista gången släppt sina nycklar genom brevlådan och flyttat ut.

När så det svenska strömavbrottet visar sig vara ett i en lång rad liknande attacker världen över, blir Williams enda sätt att rentvå sig att själv försöka hitta vem eller vilka som ligger bakom.

Men vem är det som följer honom för varje steg han tar? Vad vet försvaret som de inte berättar? Och varför verkar Sara ha med händelserna att göra?

Med privatlivet i upplösning och anklagad för terrorbrott han inte begått, måste William hitta den verkliga källan till attackerna innan samhället slås i spillror. På var sitt håll inleder han och Christina en desperat jakt på sanningen – en jakt som tvingar dem båda att möta sina egna mörkaste minnen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Fredrik T Olssons första bok gick tydligen bra och såldes till 25 länder. Så man kan ju undra varför serien inte fortsätter. Han skriver visst filmmanus. Har han varit fullt upptagen av det, kanske?
  http://mosstanten.se/2022/02/24/hett-i-hyllan-143-aracoeli/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han verkar inte ha skrivit något manus heller, de senaste åren. Hans böcker har inte direkt några höga betyg på Goodreads, så det kanske är det...

   Radera
 2. Jag gillade första delen mycket!
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/02/24/hett-i-hyllan-284/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror ju att jag också skulle göra det. Egentligen.

   Radera
 3. Jag har inte läst den. Tack för tips!

  https://rammengarden.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-v-8-2022-scarlet-feather.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den verkar inte ha fått något större genombrott så det är kanske inte så konstigt.

   Radera
 4. Den har jag inte läst men sett på bloggar https://eggetbok.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-133_24.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, den syntes mycket när den kom.

   Radera
 5. Aldrig ens hört talas om, men den och första boken låter som något jag skulle vilja läsa.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/02/hett-i-hyllan-vecka-8-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror (och hoppas) att de kan vara väldigt bra, båda två.

   Radera
 6. Jag har läst båda och gillade "Slutet på kedjan" bäst. Båda är jäkligt bra. 😊 Tidsmässigt så utspelar sig
  "Ett vakande öga" först så mitt råd är att läsa den först.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra med lite pepp 🙂 Just det, detta är ännu en serie där en senare bok utspelar sig tidigare. Blir så förvirrad av det. Jag ska försöka komma ihåg att läsa andra delen först, när det blir dags.

   Radera