fredag 19 maj 2023

Among Us Book Tag

Den här tagen har jag hittat där jag vanligtvis hittar tags, alltså hos Vargnatts bokhylla. Inte för att jag vet vad Among Us är för något (jo, det är ett datorspel), men jag känner att det inte är ett krav.

Lobby: Name the next book on your TBR.
Ja, alltså, egentligen skulle jag vilja läsa Mattias Edvardssons senaste, Lova mig tystnad, men nästa vecka kommer också att bli en tuff vecka och jag tycker att hans böcker förtjänar mitt fulla fokus. Det får i stället blir något lättsammare, som Gröna, sköna vårvindar av Christoffer Holst. Man kan alltid lita på Christoffer Holst.

Crewmate: Name an author you trust.
Det är egentligen ganska många, men jag kan återanvända mitt svar här ovanför. Både Mattias Edvardsson och Christoffer Holst känns pålitliga.

Imposter: Name a book that betrayed you.
Om man ska hårdra det så var det egentligen inte boken som svek mig, utan förordet. Av någon anledning så placerade förlaget en analys av boken allra först, som förord. Där berättades exakt vad den som skrev förordet kom fram till att allt betydde. Det gjorde att Upp till ytan av Margaret Atwood blev helt förstörd för mig.

Tasks: Name a book that took you awhile to finish.
Jag måste nog välja Främlingen av Diana Gabaldon här. Det kändes som att det tog evigheter att läsa ut den.

Sabotage: Name a book that surprised you.
Jag vet faktiskt inte hur jag ska tolka denna, surprise och sabotage hör inte riktigt ihop i mitt huvud, men det får helt enkelt bli fokus på överraskning. När jag började läsa Allting växer av Lyra Koli förväntade jag mig en bok som skulle slå in öppna dörrar och att jag skulle bli skriven på näsan vad jag skulle tycka. Inget kunde vara mer fel. En riktigt obehaglig bok.

6 kommentarer:

 1. Edvardsson är en författare jag också litar helt på! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag skulle bli mycket förvånad om han någon gång svek det förtroendet.

   Radera
 2. Den här noterar jag för att använda!

  SvaraRadera
 3. Kul och intressant att läsa. Jag brukar sällan hänga på sådana här inlägg, men vissa av dem är riktigt bra och det är roligt att läsa vad andra tycker. Dessutom kan en ju få bra lästips! :-)

  SvaraRadera