söndag 7 maj 2023

Smakebit på søndag: Elevation

En smakebit på søndag är ett stående inslag bland bokbloggare som "drivs" av den norska bokbloggen Betraktninger. Varje vecka väljer vi ett stycke i boken vi läser och delar med oss av det. Ett spännande sätt att få veta vad andra läser.

I dag åker jag hem från Italien. Det har varit en riktigt bra vecka och vi har sett mycket, ätit gott och gått många kilometer varje dag. Nu skulle vi behöva lite semester 😁

Igår eftermiddag så läste jag ut den italienska (inte på italienska dock) bok jag hållt på med under veckan och i dag tänkte jag faktiskt läsa/lyssna på Elevation av Stephen King på hemvägen. Jag upptäckte att den kommer att plockas bort från Storytel om en vecka så det kan ju passa att läsa den nu. Den är ganska kort också, knappt fyra timmar, om man lyssnar. Då räcker den hela vägen hem och lite till.

Min smakebit är från början av boken:
Scott Carey knocked on the door of the Ellis condo unit, and Bob Ellis (everyone in Highland Acres still called him Doctor Bob, although he was five years retired) let him in. "Well, Scott, here you are. Ten on the dot. Now what can I do for you?
    Scott was a big man, six-feet-four in his stocking feet, with a bit of a belly growing in front. "I'm not sure. Probably nothing, but... I have a problem. I hope not a big one, but it might be."
    "One you don't want to talk to your regular doctor about?" Ellis was seventy-four, with thinning silver hair and a small limp that didn't slow him down much on the tennis court. Which was where he and Scott had met, and become friends. Not close friends, maybe, but friends, sure enough.

16 kommentarer:

 1. låter som ni haft det bra i Italien, tack för smakbiten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en mycket bra och upplevelserik resa.

   Radera
 2. Tyckte mycket om Italien! God mat (och glass, och cappuccino!), vackert, trevligt folk, mycket spännande historiskt att se... Din bok kände jag inte till, trots King. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns egentligen inte så mycket som är dåligt med Italien 🙂

   Jag tror att den här boken bara fanns som ljudbok och/eller e-bok först. Den verkar inte alls vara känd.

   Radera
 3. gillar också Italien och har varit där flera gånger men har dålig erfarenhet av ficktjuvar. jag skulle gärna åka dit igen i alla fall. jag läser ju lyckligtvis inte King. annars hade ju läslistan blivit ännu mycket längre. tack för smakebiten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Italien är ett favoritland och planen är att se hela. I etapper då 🙂

   Radera
 4. Fyra timmar låter ju som en ljudbok som jag kunde testa. Är det en novell?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Novell eller kortroman, jag är osäker på var gränsen går 🙂 E-boken har i alla fall bara 194 sidor så den är förhållandevis snabbläst. Om du lyssnar på den så är det King själv som läser.

   Radera
 5. Tack för smakbiten! Den blev jag sugen på. Bäst att sätta igång nu om jag ska hinna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var rena turen att jag upptäckte att de skulle ta bort den till helgen.

   Radera
 6. Nu blev jag riktigt sugen, både på Italien och på King, det var många år sedan jag läste något av honom. Låter som en toppensemester, tack för smakbit

  SvaraRadera
 7. Den kortisen kanske man skulle testa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den går relativt snabbt att läsa.

   Radera
 8. En King som jag inte kände till men jag gillar honom och har läst alldeles för få av hans böcker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet inte varför denna verkar vara så okänd, men ibland får han för sig att släppa bara ett visst format av en bok. Det ställer ju till det för många kan jag tro.

   Radera