måndag 8 maj 2023

Film: Die Hart (2023)

Titel: Die Hart
Originaltitel: Die Hart
Genre: Actionkomedi
Regissör: Eric Appel
Manus: Derek Kolstad
Skådespelare: Kevin Hart, John Travolta, Nathalie Emmanuel, Jean Reno, Josh Hartnett
Utgivningsår: 2023
Produktionsland: USA
Längd: 84 min
Serie: -
Såg den på Amazon Prime 8 april 2023

Handling
Kevin Hart är less på att alltid spela den roliga sidekicken till den riktiga actionhjälten och drömmer om att själv få spela huvudrollen i en actionfilm. Denna önskan råkar han ge luft åt när han medverkar i morgon-TV. Det går inte så bra. Snarare tvärtom

Han får ändå ett samtal från sin agent där han får veta att han kan få huvudrollen i en actionfilm, regisserad av den stora regissören Claude Van De Velde. Enda villkoret är att han går en utbildning på en actionfilmskola.

Min kommentar
Veckans film blev klurig att hitta. Jag fick öppna varenda streamingtjänst för att se vad som fanns på våra listor. Den ena filmen efter den andra ratades, endast på grund av att jag inte kände för dem. Sedan kom jag till Amazon Prime och hittade Die Hart. Det var den jag hade letat efter.

Kevin Hart hör inte till mina favoriter egentligen. Väldigt ofta så verkar han tro att allt blir roligare om man skriker sina repliker. Det tycker inte jag. Mina förväntningar var inte höga, men titeln gjorde att jag bara var tvungen att se den.

Det är en ovanligt sansad Kevin Hart som visas här och jag gillar honom mycket mer så. John Travolta gör en riktigt bra insats och det kan vara så att det är honom jag kommer att minnas. Lite tråkigt är det att inte han också spelar sig själv, men han har väl egentligen inte kompetensen för att driva en actionhjälteskola. Nathalie Emmanuel är riktigt bra. Jean Reno var en fröjd att se, det var väldigt längesedan.

Filmen bjuder på några rejäla skratt. Det blir lite dråpligt, men kul och mer än en aning meta. Jag tycker de har lyckats bra och idén är spännande. Det är en hyfsat unik historia, men egentligen utan handling. Det roligaste var nog Josh Hartnetts registreringsskylt, ❤NETT. Varför [spoiler]Josh Hartnett[/spoiler] dog förstår jag inte. Där hängde det inte ihop riktigt. Fantastiskt nog så är den under 90 minuter, det händer verkligen inte ofta.

Die Hart är en dumrolig film och jag tycker det var bra spenderade 84 minuter. En underhållande bagatell, en kul parodi på hela actiongenren, som snart kommer att vara glömd. Det verkar vara en hel del ironi-resistenta som har sett (och sågat) filmen och den är inte alls så kass som betygen ger sken av.Letterboxd hade den 2,8 i genomsnitt (beräknat på 4 109 betyg).
IMDb hade den 5,1 i genomsnitt (beräknat på 655 betyg).
Jag ger den 3,5.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

2 kommentarer:

  1. alltid impad hur de gör aktionsfilmer

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, vissa i alla fall. De man vet att scenerna är på riktigt och inte en green-screen.

      Radera