torsdag 18 maj 2023

Hett i hyllan #405

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då är det dags för ytterligare en födelsedagsbok från maj 2019.
Dubbelliv av Flynn Berry var faktiskt ett måste på min önskelista det året.

Året innan hade jag läst hennes debut, Sargad, och den var en psykologisk thriller precis i min smak. Väldigt långsamt och rejält krypande spänning. Jag hoppas att även den här boken är sådan. Jag läste en del negativa recensioner och det fick mig nog att, kanske inte tappa intresset, men i alla fall inte vara så taggad på den. Nu vet jag att många tyckte liknande saker om debuten också så egentligen borde jag nog läsa den snart. Hon finns i alla fall med på långa-listan över alternativ för min Vi möts igen-utmaning.

Så här står det på baksidan:
Claire är en hårt arbetande läkare som lever ett stillsamt liv i London. Hon är också dotter till en av Englands mest ökända misstänkta brottslingar, fast det är hon noga med att dölja.

För nästan trettio år sedan bröt sig någon in i huset där Claire och hennes familj bodde. Barnflickan hittades brutalt mördad och Claires mamma var svårt skadad. Senare hittades Claires pappas bil övergiven med blodfläckar på sätet, men ingen har sett honom sedan dess.

När polisen nu meddelar att hennes pappa har synts till rämnar Claires uppbyggda fasad. Hon vet inte om hon är dotter till en mördare eller till en oskyldig man, men hon är beredd att offra allt för att få reda på sanningen.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Flynn Berrys första bok fick pris ser jag när jag googlar.Jag har aldrig läst något av henne, men innehållsbesktivningarna pekar på att de ganska sällsynta tillfällen då jag väljer att läsa krim skulle jag kunna läsa denna eller den första. :-)
  http://mosstanten.se/2023/05/18/hett-i-hyllan-204-rackarungar/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här boken har jag ju inte läst så jag vet inte om den är lika bra som den förra.

   Radera
 2. Jag har läst den och jag ser att jag gav den högt betyg :-) https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/05/18/hett-i-hyllan-347/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här boken också alltså? Ja, nu åkte den nog högre upp i kön.

   Radera
 3. Jag tog mig inte igenom Sargad, undra vad den boken blev av. https://eggetbok.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-159.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag vet att det var många som inte gillade den.

   Radera
 4. En bok jag inte hört talas om men låter intressant, kanhända att jag väljer att läsa den då jag vill läsa något ur den genren...
  här är min bok
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tyckte i alla fall att hennes förra bok var riktigt bra 🙂

   Radera
 5. Helt okänd författare för mig. Men jag läser ju inte så mycket psykologisk spänning. Sarek kanske räknas in där? Den gillade jag. https://bokdivisionen.se/2023/05/18/hett-i-hyllan-an-unsafe-haven/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det jag har hört om Sarek stämmer så är det här samma typ av spänning.

   Radera