torsdag 11 maj 2023

Hett i hyllan #404

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Här kommer ännu en födelsedagsbok från maj 2019.
Kastanjemannen av Søren Sveistrup lockade mig nog av den enda anledningen att den är dansk. Så enkelt kan det faktiskt vara.

Boken har till och med blivit en hyllad TV-serie och när den kom så plockade jag faktiskt fram boken och ställde den i min prioriterade hylla (jag får nog sluta kalla den för det, det verkar inte funka). Där har den då stått sedan hösten 2021. Man skulle kunna tänka sig att jag tog med denna när jag äntligen ska få besöka Köpenhamn igen, i sommar. Om det inte hade varit så att jag har tänkt mig en helt annan bok då. Kanske ska jag helt enkelt plocka med mig två. Men så länge ska vi inte vara där och det brukar inte heller bli så mycket läst på de här små resorna.

Så här står det på baksidan:
En kvinna hittas brutalt mördad på en lekplats i Köpenhamn. Vid kroppen finner man en liten figur gjord av två kastanjer och tändstickor. När figuren undersöks upptäcker man fingeravtryck från en ung flicka som spårlöst försvann för mer än ett år sedan.

Samtidigt som polisen jagar en mördare letar de också efter spår som kan leda dem till den lilla flickan – tänk om hon fortfarande lever?
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

14 kommentarer:

 1. Danska böcker läser jag gärna, men jag har bara läst en enda dansk deckare och det var inte denna. Men sett kastanjemannes på bloggar och/eller Instagram har jag gjort.
  http://mosstanten.se/2023/05/11/hett-i-hyllan-204-the-new-bloomsday-book/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var väldigt många som läste (och gillade) när den kom. TV-serie finns det också och den verkade också vara uppskattad.

   Radera
 2. Konstigt att det inte kommit någon uppföljare, i alla fall inte på svenska. https://eggetbok.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-158.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar faktiskt inte ha kommit någon uppföljare på danska heller. Än.

   Radera
 3. Hej jag har inte läst den, men den verkar spännande. https://rammengarden.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-citronlunden.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ofta att danska deckare är väldigt bra 🙂

   Radera
 4. Känner inte alls till denna men köpte en annan dansk bok, på danska, när jag var i Köpenhamn i höstas.
  https://bokdivisionen.se/2023/05/11/hett-i-hyllan-colonialism-postcolonialism/

  SvaraRadera
  Svar
  1. På danska? Imponerande. Även om nu danska är lättare att läsa än att höra 🙂

   Radera
 5. Ännu en bok jag tycker du definitivt ska prioritera! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/05/11/hett-i-hyllan-346/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag inte hade haft en dansk bok som jag prioriterar ännu högre så hade denna fått följa med på Köpenhamnsresan.

   Radera
 6. Har hört talas om den, och den finns lite smått även i mina tankar att läsa någon gång, min bok finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-vecka-19-2023.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den kan vara väldigt bra.

   Radera
 7. Tyckte både boken och serien var riktigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att den får ingå i min plan B när jag åker till Köpenhamn om några veckor.

   Radera