torsdag 25 maj 2023

Hett i hyllan #406

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en oläst födelsedagsbok från maj 2019.
Eva Dolan blev snabbt en favorit och hennes Till det bittra slutet var självklar på önskelistan.

Jag har läst de fyra första delarna i serien Zigic & Ferreira och verkligen gillat dem (detta är samtliga som har översatts och fram till nu så trodde jag att det inte hade kommit fler, men det har det och de är inte översatta). Den här boken ska dock vara fristående. Jag har inga som helst tvivel om att denna är lika bra som böckerna i serien, men gamla favoriter har en förmåga att försvinna i bokfloden. Nu har jag satt upp henne på långa-listan för framtida utmaningar.

Så här står det på baksidan:
Ella Riordan är en samhällsaktivist som blev känd när hon misshandlades av polisen under en protestaktion. Nu ockuperar hon en byggnad vars ägare säger upp hyresgäster för att kunna omvandla huset till lyxiga bostadsrätter. Hon är fast besluten att stanna kvar och skydda de få kvarvarande hyresgästerna, trots dödshot.

Men när Ella återvänder till sin lägenhet en sen kväll efter en fest uppe på taket med sina medockupanter möts hon av en fasansfull scen. I panik ringer hon sin granne Molly, som övertygar henne om att polisen inte kommer att tro på hennes berättelse. Tillsammans gör de upp en makaber plan. Men deras hemlighet riskerar snart att bli avslöjad. En granne berättar för Molly att han hört Ella gräla med en man i trapphuset. Misstron mellan Ella och Molly växer och efterverkningarna av den ödesdigra natten hotar att förändra båda deras liv för alltid.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

10 kommentarer:

 1. Ett nytt författarnamn för mig. Spännande bok, kan jag tänka mig.
  http://mosstanten.se/2023/05/25/hett-i-hyllan-205-plender/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har gillat alla hennes tidigare böcker, så hon passar mig 🙂

   Radera
 2. Jag har några av böckerna i bokhyllan, olästa. https://eggetbok.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-160.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som ingår i serien har i alla fall varit bra.

   Radera
 3. Tror jag har hört talas om författaren, men har inte något minne av att hört talas om denna bok.
  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2023/05/hett-i-hyllan-vecka-21-2023_25.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror inte denna syntes så mycket när den kom.

   Radera
 4. Den har jag läst. Blir intressant att se vad du tycker om den! https://lottensbokblogg.wordpress.com/2023/05/25/hett-i-hyllan-348/

  SvaraRadera
 5. Jag har inte riktigt klickat med Modernista. Hos mig är det norsk ungdomsbok: https://bokdivisionen.se/2023/05/25/hett-i-hyllan-patriarkatet-faller/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog första gången jag hört någon säga så om ett helt förlag 🙂

   Radera