fredag 11 november 2011

Färdigläst och ny bok...

Jag har ju antagit den nordiska läsutmaningen som Therese på Dantes bibliotek ordnat och nu har jag läst ut den första boken. I november ska vi läsa en finsk författare och då valde jag Sofi Oksanen och Utrensning.

Det är den första bok jag läst av Oksanen, men mina tankar och funderingar om den får ni vänta på tills 30 november, det publiceringsdatum vi bestämt för att göra det enkelt och smidigt. Det kommer dessutom att ta ett tag innan jag fått ordning på vad jag egentligen tyckte om boken.Den bok jag läser nu är Må döden sova av Anna Jansson. Det är den tredje i serien om Maria Wern och jag har inte varit speciellt imponerad av de två tidigare, Stum sitter guden och Alla de stillsamma döda. I den här tredje, som hittills verkar riktigt bra (60 sidor in) så verkar det som att Anna Jansson kanske äntligen hittat sin egen röst. Det känns riktigt bra och då har det ändå inte skett något mord ännu.3 kommentarer:

 1. Jag önskar att jag hade mer lästid, då hade jag antagit någon läsutmaning som kan få en att utvidga vyerna lite.

  Jag har läst en del Anna Jansson men av skäl som jag inte minns varför (antagligen fanns den inte på pocket just när jag ville) så slutade jag och sen har det alltid funnits böcker jag velat läsa mer än nästkommande bok.

  SvaraRadera
 2. Jag har ju (o)turen att pendla till jobbet, så på tåget blir det runt en timmes lästid varje dag. Och det är när tåget går som det ska...

  Om Må döden sova fortsätter som den börjat så kan faktiskt Anna Jansson utvecklas till en ny favorit :)

  SvaraRadera
 3. Monika: Det kan vara både underbart och ett helvete att pendla med tåg. Men läsmässigt är det perfekt. Jag har "tyvärr" en kvarts bilresa till jobbet och då blir det inget läsande eftersom jag dessutom ofta samåker med sambon.

  SvaraRadera