söndag 6 november 2011

Två flugor i en smäll!

Ord och inga visor frågade häromdagen om vi hade några favoritförfattare som vi tjatade hål i huvudet på andra om och Boktokig undrade hur vi tänkte om våra favoritförfattare.

De här frågorna hör ju ihop, eller hur? Alltså svarar jag på båda samtidigt.

Visst har jag favoritförfattare, men de får icke gå före i kön. I alla fall oftast inte. Däremot inköps allt de har skrivit och ställs i bokhyllan. Naturligtvis händer det att någon nyinköpt bok smyger sig före i kön, men då får det vara något väldigt speciellt. Som Stephen Kings nya Under kupolen som släpps om någon vecka. Den har jag redan bestämt får gå före ALLT. Som jag har väntat...

Dean Koontz är en annan gammal favorit i skräckgenren, även om jag tycker han har tappat de senaste åren så köps allt nytt in fortfarande. Ja, jag vet, jag är lojal. Det brukar ta många år och många (sämre) böcker av en favorit för att jag ska släppa honom/henne.

I deckargenren vimlar det av favoriter, som Jo Nesbø, hans böcker om Harry Hole är bland det bästa jag läst. Karin Fossum är en annan norsk författare jag gillar, alla böcker om Konrad Sejer har jag samlat på mig. Böcker av Dennis Lehane har också en benägenhet att dyka upp i min bokhylla. Åsa Larssons böcker om Rebecka Martinsson hör också till mina självklara favoriter, jag får en helt absurd längtan till Norrland när jag läser dem.

En alldeles ny bekantskap seglade in på favoritlistan för ett tag sedan, efter jag läst Askungar. Vi får se om Kristina Ohlsson ligger kvar där efter jag läst de andra två.

Det är väl de jag anser vara mina största favoriter och det är också dessa författare jag inte kan sluta tjata om:

Stephen King
Dean Koontz
Jo Nesbø
Karin Fossum
Åsa Larsson
Dennis Lehane
Kristina Ohlsson

Självklart finns det både fler favoriter och sådana jag tjatar sönder, kanske blir det också fler nu när jag ska ge mig på den nordiska utmaningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar