måndag 28 november 2011

Fullbordad utmaning #1

Pocketlovers utmaning Tre på Tre är härmed slutförd.

Utmaningen antogs i augusti och gick ut på att läsa tre böcker på samma "tema" - en trilogi, tre böcker av samma författare, tre böcker i samma genre, de tre första i en serie, tre böcker från samma land, tre som börjar på samma bokstav. Vad som helst egentligen, bara det var tre. Detta skulle utföras från 1 september till 30 november.

Av en händelse hade jag tre olästa (fyra faktiskt, men nu skulle vi bara läsa tre) böcker av Ramona Fransson om polisen Greger Thulin. Jag valde att läsa de tre första i den serien. Och nog blev det en utmaning alltid.

Jag älskar att läsa böcker som utspelar sig i Göteborgstrakten, eftersom jag är en Göteborgare i förskingringen och även om jag inte är kvar där rent kroppsligen, så bor mitt hjärta kvar. Det är förmodligen det som gör att jag, utan att ha läst en enda bok av Ramona Fransson, köper fyra stycken direkt. De måste ju vara bra, de handlar ju om Göteborg. Eller hur?

Så här med facit i hand så kan jag säga att om jag inte hade köpt alla på en gång så skulle jag, efter att ha läst den första, inte ha skaffat någon mer. De passade mig inte alls och det gjorde mig riktigt ledsen, speciellt som jag faktiskt har en kvar, oläst.

Jag tänker inte skriva här igen vad jag tyckte om böckerna, utan det kan man läsa på respektive inlägg som man kommer till om man klickar på bilderna här nedanför.

Själva utmaningen i sig, att läsa tre böcker som på något sätt hör ihop, gillade jag skarpt och gör gärna om igen. Jag har massor av olästa böcker som kan paras ihop tre och tre.

Dyrbar kärlek Iskall hämnd Mord i Skärhamn

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar