torsdag 17 november 2011

Tematrio - Fars Dag

Lyrans noblesser har alltid intressanta uppdrag, mer eller mindre svåra är de också. Veckans hör till de allra svåraste, böcker om pappor. Jag får erkänna att jag fick leta både högt och lågt för att överhuvudtaget hitta tre stycken. Det verkar inte finnas så mycket litteratur om pappor, i alla fall har inte jag läst dem. De här är de enda tre jag kan komma på att jag någonsin har läst, pappor verkar vara en diskriminerad art i litteraturen.

1. Pappaliv av Bill Cosby är jättejättegammal och var ganska omtalad i slutet av 80-talet. För mig som är uppväxt med Familjen Huxtable på TV var detta ett självklart tillskott till min bokhylla. Den är lite småmysig, men har inte satt några djupare spår.

2. Mannen och pojken av Tony Parsons handlar om Harry Silver, mannen som har allt, men kastar bort allt för ett enda misstag. Han blir lämnad ensam med sin lille son och upptäcker att det inte är så lätt att vara en bra pappa. Också en lite småmysig bok.

3. I Odjuret av Anders Roslund och Börge Hellström får vi lära känna pappan som tar lagen i egna händer när hans dötter blir mördad. Många intressanta frågeställningar får man ta del av i den här boken. Inte ett dugg mysig, utan mest bara otäck.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar