onsdag 9 november 2011

Tematrio - Serier och/eller grafiska noveller

Veckans uppdrag i Lyrans Tematrio är att berätta om tre serier/grafiska noveller som man gillar. Det är faktiskt inte helt lätt, jag har inte läst serier sedan... ja, jag vet inte när. Men favoriter kan man ju ha ändå, så här är mina:

1. Modesty Blaise av Peter O'Donnell. På den tiden jag läste Modesty Blaise så fanns den i tidningen Agent X9, som kom ut en gång i månaden. Åh, vad jag längtade. Jag vet egentligen inte varför jag tyckte så mycket om just den serien. Mest var det nog för att den var så snyggt tecknad. Nu har jag till min stora förvåning upptäckt att Peter O'Donnell även skrev böcker under pseudonymen Madeleine Brent, som jag faktiskt redan hade två böcker av.

2. Tintin av Hergé (Georges Prosper Remi). Tintin var min stora favorit när jag var ung. Han var så otroligt modig och så hade han ju Kapten Haddock och professor Kalkyl som sällskap. Jag menar, what's not to like? Det kan ha varit Tintin som gjorde att mitt drömyrke som liten var journalist.

3. Lucky Luke av Morris (Maurice De Bevere) och René Goscinny. Hur kul var inte Lucky Luke? Och hans häst Jolly Jumper? Jag hade inte dessa serieböcker själv, men kompisen hade och vi satt ofta uppkrupna i varsitt hörn och läste om mannen som drog snabbare än sin egen skugga och de korkade bröderna Dalton.

Här sitter jag och blir nostalgisk nu...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar