onsdag 9 november 2011

Min e-boksläsare har kommit!

Woohoo! Efter att ha dreglat och suktat efter den här fina e-boksläsaren så kom jag äntligen till skott i fredags och beställde den. I går kom den och den är så fin, så fin och jag är så lycklig över ännu en teknisk pryl.

Jag är lite orolig att jag inte ska tycka om den, har inte provat riktigt än. Batteri ska ju laddas och inställningar göras och så vill jag ju faktiskt bara läsa en bok i taget. Mest orolig är jag för att jag har svårt att tänka mig ett liv utan pappersböcker, men samtidigt vore det ju underbart om man gillade e-böcker. Så många böcker på så liten yta... Fast så länge e-böckerna kostar nästan lika mycket som pappersböckerna lär jag inte bli någon storkonsument. För de pengarna vill jag allt få något som jag kan ta på.

Av en händelse så hade jag redan en e-bok hemma, Bengångarna av Johan Theorin, en kort liten novell som jag fört över till läsplattan. Jag får se när jag kan läsa den, för jag vågar inte ta med plattan i ryggsäcken, jag har inte fått fodralet än. Det fanns tyvärr inte i lager och det lär dröja minst några dagar till innan jag får det.

Till helgen lär det inte heller finnas tid, det är ju Fars Dag och sambon har två som vi ska åka och fira, en på lördag och en på söndag. Min stackars pappa får vara utan, det får bli en annan helg. Det är ju en bit att åka så vi brukar stanna över när vi hälsar på.

Men hur ska jag nu göra med mitt köpstopp...?

I alla fall, jag återkommer när jag bekantat mig mer med min nya lilla kompis.

8 kommentarer:

 1. Spännande att se vad du tycker! Det här med e-böcker, alltså. Jag undrar vad jag tycker om det om tio år.

  SvaraRadera
 2. Än så länge kan jag säga att jag är riktigt glad över själva läsplattan. Om jag kommer att gilla att läsa böcker på den återstår fortfarande att se.

  SvaraRadera
 3. Jag fick en Cybook Opus när jag fyllde år och har än så länge bara läst en bok på den (ville ha en för att kunna låna e-böcker från biblioteket). Men det är inte riktigt rätt känsla tyvärr men det kan vara en vanesak (hoppas jag). Jag är i alla fall inte redo att ge upp än men det gäller kanske att vänja sig via några böcker som jag verkligen vill läsa.

  SvaraRadera
 4. Jag funderade på att låna Zlatans bok och läsa på plattan, men då måste jag ha ett lånekort och vårt bibliotek är stängt för det ramlar ner plattor från taket :(

  SvaraRadera
 5. Jag lånar ofta från biblioteket - alldeles gratis. Tycker att det funkar jättebra. Min senaste läsning är Kerstin Ekman. Så bra!

  SvaraRadera
 6. Det är ju lite typiskt att just nu, när jag vill ha tillgång till biblioteket, så är det stängt. Dessutom stod det i tidningen i dag att det förmodligen håller stängt även hela nästa vecka. Bara att gilla läget...

  SvaraRadera
 7. Hur hade jag missat det här inlägget??? Grattis till läsplattan! Är nu än mera övertygad om att vi är tvillingsjälar! Hoppas du gillar din och gillar att läsa på den, jag älskar min Kindle! Väntar på rapporter!

  SvaraRadera
 8. Jag håller verkligen på att bli tokig på det här. Nu när jag äntligen skaffat mig en läsplatta så har jag inget att läsa på den. Jag är alldeles för snål för att köpa en bok som jag kanske egentligen inte vill ha, bara för att prova plattan...

  SvaraRadera