lördag 19 maj 2012

"Änglar" av Marian Keyes

Genre: Chick-lit
Antal sidor: 418
Originalspråk: Engelska
Originaltitel: Angels
Översättare: Ylva Stålmarck
Utmärkelser: -
Serie: Walsh 3
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: (första) 2002 (min) 2010
Format: Pocket
Källa: Bokhylla
Utläst: 12 maj 2012

Första meningen: "Vi kommer strax att landa på Los Angeles International Airport."
Sista meningen: Det är bara det att man inte kan se dem ibland.

Baksidetext
Maggie Walsh är den ordentliga storasystern. Hon är gift med sin ungdomskärlek, arbetar som sekreterare och har aldrig tagit ett felsteg i hela sitt liv. Men en dag får hon nog, lämnar sin man och reser till sin väninna Emily som är manusförfattare i Los Angeles.

Här möter Maggie en helt ny värld där partylivet och martinidrickandet pågår nonstop. Hon träffar självsäkra filmproducenter, plastikopererade unga kvinnor, desperata wannabes och - inte minst - den mystiske Troy. Och plötsligt gör hon saker hon aldrig ens hade drömt om att göra förut.

Min kommentar
Jag har nu läst alla utgivna böcker om den något underliga familjen Walsh nu och hur dråpliga och roliga döttrar och föräldrar än är i denna tredje bok så måste detta vara i särklass den sämsta av de fyra böckerna.

Visst var det roligt, precis som alltid, men något saknades. Jag tror det kan vara att jag egentligen inte brydde mig om hur det gick för Maggie. Det var ganska så ointressant och Maggie var inte direkt någon sympatisk person. Tills jag upptäckte att det låg så mycket mer i bakgrunden. Saker och händelser som kröp fram så småningom, lite i taget. För min del hade historien vunnit på om jag hade fått veta mer lite tidigare, det var nästan för sent när det började grävas lite djupare. När jag väl fick veta mer om vad allt handlade om så blev jag mer intresserad av Maggies framtid och därmed blev också boken mer intressant.

Den stora behållningen var nog den ganska fördomsfulla (?) beskrivningen av amerikaner i allmänhet och invånarna i Los Angeles i synnerhet. För visst är det väl så att alla i Los Angeles vill bli skådespelare och alla servitriser/servitörer är egentligen skådisar. Det var roligt, men också otroligt sorgligt att läsa om dessa stackars människor som inte äter och som bara bryr sig om utsidan. Jag har ingen aning om hur det går till i den världen, men jag anar att det ligger något i den här berättelsen och att inte allt är gripet ut luften. Samtidigt som jag hoppas att alltihop bara är hitte-på. Annars är det verkligen synd om alla wannabes i filmbranschen.

Boktipsets estimerade betyg var 3.2. Jag ger den 3.0.


Boken är
TråkigFantasirik
RoligKlurig
TrovärdigFörutsägbar
OsannolikVälskriven
RomantiskDåligt språk
SorgligFör lång
SpännandeFör kort

Andra som bloggat om Änglar: Boktoka, hyllan och Sladdertackans bokblogg.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

9 kommentarer:

 1. Har den hemma men var längsen jag läste.. kanske läge för omläsning?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, läsa om den skulle jag nog inte :) Men kanske är den bättre andra gången.

   Radera
 2. Det var länge sedan jag läste den nu, men jag har också för mig att det var just att jag inte brydde mig om henne som var det stora felet med den. Det var den sista boken jag läste om systrarna. är de senare att rekommendera för avslappnad läsning? Eller ska jag hålla mg till deckare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fjärde boken, Är det någon där?, älskade jag, men rolig var den inte. Snarare tvärtom.

   Jag har hört rykten om att det eventuellt skulle komma en femte bok också, men jag vet inte säkert. Förmodligen kommer jag att läsa den i så fall. Jag gillar familjen Walsh :)

   Radera
 3. Har länge blivit påprackad Keyes böcker men inte riktigt tagit tag i det. Finns det någon annan som du kanske tyckte var bättre? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. De två böcker som jag tycker har varit bäst är Vattenmelonen och Är det någon där?

   Två väldigt olika böcker, men riktigt bra. När jag läste Vattenmelonen skrattade jag så jag grät. Och när jag läste Är det någon där? så grät jag också en skvätt, men inte för att att jag skrattade.

   Radera
 4. Jo håller med, tyckte också det var den sämsta av dem tyvärr :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hoppas nästa blir bättre :) Det ska ju tydligen komma en bok om Helen snart http://www.curtisbrown.co.uk/marian-keyes/mercy-close/

   Radera
  2. Intressant, ja har man läst de andra måste man ju läsa den... även om jag egentligen har tröttnat på dem :P

   Väntar dock tills de släppts i svensk pocket! ^^

   Radera