torsdag 10 maj 2012

Bokhyllerunda: K

Det går så sakteliga framåt med den här bokhyllerundan och nu har turen kommit till K. 35 böcker hittade jag med titel som började på K. Dessa fem valde jag ut.


Klockan 21:37 (Karin Alfredsson) - Tredje boken om Ellen Elg och lika angeläget som de två första. Som vanligt är det viktiga sant.

Kampen om järntronen (George R R Martin) - Jag har varken läst boken eller sett serien, men så småningom blir det både och.

Kvinna i grönt (Arnaldur Indriðason) - Andra delen om Erlendur Sveinsson och det karga isländska har kopplat greppet om mig.

Köplust (Stephen King) - Läskig historia om att allt har sitt pris.

Kara Kush (Idries Shah) - Nu var det längesedan jag läste denna, men jag minns fortfarande hur tagen jag var av berättelsen om ryssarnas ockupation av Afghanistan.

13 kommentarer:

 1. Det är många som pratar George R.R. Martin just nu så läsa kanske man borde!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, fast min vana trogen lär jag vänta tills alla andra läst klart allt :)

   Radera
 2. Jag har också tänkt läsa Kampen om järntronen snart, den verkar ju väldigt omtyckt så jag hoppas att den lever upp till mina förväntningar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag funderar på att göra tvärtom när det gäller denna och se serien först. Det var någon som skrev att det blev enklare att hålla ordning på alla personer då.

   Radera
 3. Har inte läst några av dessa böcker. Roligt med bokhyllerundor tycker jag, själv har jag bara kommit till "B", och många böcker han man ju glömt när man hittar dom i hyllan, det är nästan det roligaste :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du ju sett så har jag järnkolla på mina böcker :) men ibland när jag faktiskt fysiskt tar på en av de gamla trotjänarna så blir jag rent nostalgisk.

   Radera
 4. Både Game of Thrones och Köplust ligger på min måste-läsa-lista snarast. Är galet sugen på båda :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår inte hur jag ska lyckas klämma in alla böcker jag bara måste läsa. De börjar bli på tok för många. Ett angenämt problem :)

   Radera
  2. Haha, jag vet! Det hjälper heller inte att man bara köper fler plus att jag igår hittade en hel hög med e-böcker som jag fått när jag gifte mig men helt glömt av. Hur kan man liksom glömma det?

   Radera
  3. Förstår inte vad du menar... Jag har x antal e-böcker på min läsplatta som jag glömmer med jämna mellanrum och jag hinner aldrig läsa dem innan jag glömt dem :)

   Radera
  4. Hahaha, va? Blev helt snurrigt i huvudet här nu. Kan vara för att det är tidig morgon här än så länge :D

   Radera
  5. Nä, nu fattade jag förresten, haha. Skyller på tidig morgon som sagt :D

   Radera
  6. Jag fick själv läsa det några gången när jag skrev det, bara för att bli säker på att det var så jag menade :)

   Radera