torsdag 17 maj 2012

Den 1000:e boken...

När jag för några veckor sedan fick ett erbjudande från cdon att förhandsboka en signerad utgåva av Roslund & Hellströms Två soldater tvekade jag inte speciellt länge. Jag har ju läst de tidigare böckerna och fullkomligt slukat dem. De skriver verkligen trovärdigt och tänkvärt.

Förra veckan kom den då äntligen och nu visade det sig att den här blev den 1000:e boken i hyllan. I alla fall när det gäller de skönlitterära, som är de enda jag bryr mig om att räkna och ha koll på.


Så grattis till mig och min bokhylla! En bokhylla som fullkomligt svämmar över, men förhoppningsvis ska den utökas med fler hyllor inom några veckor.

14 kommentarer:

 1. Kul! Själv har jag inte räknat mina böcker, men kommer knappast upp i den höga summan då jag ständigt är där och rensar - har inte plats med fler hyllor :)
  Jag har precis börjat lyssna på Två soldater.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag önskar att jag skulle klara att rensa, smärtgränden närmar sig :( Men bara det att jag faktiskt funderar på det är ett stort framsteg.

   Ska bli intressant att höra vad du tycker om Två soldater sedan.

   Radera
 2. Imponerad! Inte bara för antalet böcker utan även för den längd av bokhyllor du måste ha. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Billy sväljer ganska många böcker, tack och lov :)

   Radera
 3. Grattis till din bokhylla! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag blir glad bara jag ser den :)

   Radera
 4. Oj det är sjukt många böcker, vad roligt! Misstänker att jag också kommer ha en sån samling någon gång i framtiden :) grattis till din bokhylla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ganska skönt att bara ställa sig framför böckerna, titta på dem och kanske klappa på en och annan. Jag mår så bra då :) Hoppas du samlar på dig riktigt många böcker :)

   Radera
 5. Du har ju ett helt eget bibliotek :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visserligen ett ganska litet, men det är mitt :)

   Radera
 6. Stort grattis! Hur ska du fira? Kanske satsa på en bok eller två ?
  jag har nog bara ungefär hälften så många böcker. Det är ju helt klart för få, det inser jag nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Jag kommer nog att fira med att åka till IKEA och köpa nya hyllor :) Nya böcker blir det inte precis just nu, för jag fyller år snart och då brukar jag få presentkort på AdLibris från flera håll :)

   Jag önskar att jag klarade att rensa bland mina böcker, snart är smärtgränsen nådd. Sambon säger inget så länge jag håller mig i ett rum, men jag tror inte han skulle bli så glad om jag belägrade mer av lägenheten :)

   Radera
 7. Vilken härlig samling! Jag har inte räknat mina böcker, men tror inte att jag är riktigt där än. Hur många Billybokhyllor är 1000 böcker?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har 5 st som är 80 breda, till dem har jag 3 överskåp, och 1 hylla som är 40 bred. De böcker som ligger ovanpå de andra har jag räknat och de skulle ta upp ungefär en bred hylla till. Det blir ju en del :)

   Radera