fredag 18 maj 2012

Bokbloggsjerka 18 – 21 maj

Årets största klämfredag är här och också fredagens sedvanliga bokbloggsjerka.

Veckan uppgift är: Många beställer sina böcker från Bokus eller Adlibris. Har du andra tips på internetbokhandlar eller liknande där man kan få tag på böcker till åtkomliga priser?

Jag beställer nästan allt på AdLibris, men faktum är att jag brukar använda Bokus sida att leta upp böckerna på. Deras sökmotor är mycket bättre.

Även cdon brukar jag handla från emellanåt, de brukar ha bra erbjudanden.

Om man ska hitta äldre böcker som inte finns att få tag på längre, så brukar jag handla på Bokbörsen. Där finns det mesta och billigt är det. Tyvärr brukar frakten kosta mer än boken, men då kan man försöka hitta fler böcker hos samma säljare, då blir det billigare. Eller vad man nu ska säga...

17 kommentarer:

 1. Vad är det som gör att du väljer adlibris om du ändå söker upp dem på bokus?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite nyfiket undrar jag samma sak som Boklusen.

   Radera
  2. Det är ju naturligtvis priset som gör att jag byter till AdLibris, efter att ha letat upp vilka delar som finns i vilka serier och om den där fantastiska författaren skrivit fler böcker :)

   På AdLibris får man alltid massor av totalt ovidkommande träffar, därför söker jag på Bokus.

   Radera
 2. Där kan jag hålla med, fast jag aldrig har tänkt på det så, men söker ibland på bokus när jag inte hittar först på adlibris, men sen shoppar jag ändå på adlibris.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker jag alltid blir irriterad när jag söker på AdLibris. Om jag vill hitta böcker av Stephen King så vill jag liksom inte få träffar som Min mamma piraten av Jackie French. Vilket man får och jag kan inte för mitt liv begripa hur.

   Radera
 3. Jag gör precis som du. Söker på Bokus (håller helt med om att de har bättre sökmotor) och handlar sen på Adlibris vars priser är lite lägre (har dessutom lite rabatt där via mitt jobb). Ibland blir det cdon eller bokbörsen (eller boknätet).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det inte bara är jag :)

   Boknätet har jag aldrig varit på. Tack!

   Radera
 4. Jag ska försöka att köpa färre böcker så just nu handlar jag bara på adlibris. Det blir så frestande när man börjar surfa runt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det blir så frestande när jag surfar runt bland alla bokbloggar :)

   Radera
 5. Bokbörsen handlar man inte på för att det är billigt utan för att man prompt måste ha boken ;)Jag använder google för att söka böcker. Det brukar vara det mest effektiva!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet, jag har själv handlat dyra böcker på Bokbörsen, men det betalar jag gladeligen om jag verkligen vill ha boken. Det som stör mig är att frakten är så dyr. Man borde kunna beama böcker :)

   Radera
 6. Svar
  1. De har ofta bra erbjudanden och om man är typen som inte bara samlar på böcker utan även filmer och musik så kan man passa på när man handlar annat :)

   Radera
 7. När jag köper böcker så söker jag sällan nåt, utan vet ganska precis vad jag vill ha. Så jag har inte funderat på hurudan sökfunktion adlibris har.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så ofta jag söker heller, men när jag gör det så är Bokus bättre. Som när jag letar efter ännu inte utgivna böcker av favoritförfattare eller böcker i en serie eller vad som :)

   Radera
 8. Handlar i princip alltid på Adlibris och är nöjd med det, håller dock med om att det absolut finns utrymme för förbättring när det gäller deras sökmotor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, kunde de bara fixa sin sökmotor så skulle jag vara glad :)

   Radera