fredag 4 maj 2012

Bokbloggsjerka 4 – 7 maj

Fredag och Annikas bokbloggsjerka, kan det bli bättre?

Veckan uppgift är: Brukar du delta i bloggutmaningar och i så fall vilka? Finns det någon utmaning du saknar men som du själv inte orkar/vill/kan dra igång?

Jag är en sucker for bloggutmaningar och är gärna med på de flesta. När det gäller läsutmaningar så försöker jag begränsa mig, jag vill ju inte stressa mig igenom böckerna.

Just nu är jag med i enligt O:s Boktolva (tolv olästa författare under året) och Dantes biblioteks nordiska läsutmaning (nordiska författare inför bokmässan). Båda två är jättebra utmaningar, eftersom boktolvan får mig att läsa de där olästa böckerna i hyllan och den nordiska får mig att läsa författare som jag annars kanske inte provat på.

I vintras hoppade jag också på Fiktiviteters Gardelllördag, som äntligen fick mig att läsa något av Jonas Gardell. Förra året hade Pocketlover en Tre-på-tre utmaning, då man skulle läsa tre böcker som hade något gemensamt, den var också rolig trots att de böcker jag valde inte var speciellt bra.

De utmaningar jag hoppar på är ofta läsutmaningar, som får mig att läsa en författare jag kanske länge funderat på, minska på hyllvärmarna eller som får mig lite utanför min bekvämlighetszon.

Andra utmaningar jag brukar hoppa på är de där enkätliknande som sprider sig som virus. Det är helt enkelt kul att göra gemensamma saker fast man inte gör det ihop.

Jag tror jag är helt fantasilös när det gäller att komma på nya utmaningar, det finns det andra som är riktigt bra på och jag hänger gärna på.

22 kommentarer:

 1. Jag behöver också puffar för att variera min läsning - då är det bra med utmaningar. Den där kill hyllvärmare däremot är ju en riktig pil rakt in i det dåliga samvetet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville inte använda uttrycket "dåliga samvetet" för jag väljer att se det som en oerhörd lyx att ha många, många olästa böcker att välja mellan. I alla fall försöker jag inbilla mig att jag ser det så :)

   Radera
 2. Minska på hyllvärmarna behöver jag också! Jag valde att ta en del såna i min Boktolva och det har varit bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla i min boktolva är hyllvärmare :) Jag har hyllorna fulla av nya, okända författare... Har lite svårt att stå emot tips :)

   Radera
 3. Utmaningar kan verkligen hjälpa till att utveckla sin bekvämliga läszon!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, ibland behöver man lite hjälp att lyfta blicken :)

   Radera
 4. Jag tycker att jag gärna skulle delta i fler utmaningar än jag gör, men jag lider lite av tidsbrist.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer lästid hade verkligen inte varit dumt.

   Radera
 5. Var tvungen att svara på din fråga om hur det går med Det Mörka Tornet i ett alldeles eget inlägg...

  SvaraRadera
 6. Hej! Tack för din titt i min blogg, mina bilder är hämtade från nätet, jag gillar fina bilder.
  Din fråga här, jag får sällan förfrågningar om utmaningar, har nog en mer anonym blogg antar jag.
  Däremot har vi en bokcirkel på jobbet då man får läsa olika böcker
  Ha en bra helg
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. En bokcirkel hade jag gärna varit med i, men det finns inte direkt några där jag bor.

   Radera
 7. http://lasaochlyssna.wordpress.com/2012/05/04/jag-har-blivit-utmanad/
  Hejsan
  Hoppas du är i form för en blogg-utmaning med lite frågor. Hoppas du inte redan fått frågan...
  MVH
  Helen

  SvaraRadera
 8. Jag missade liksom boktolvan så där i starten av bloggåret men när jag tittar på min olästa böcker hittills så innehåller listan 11 tidigare olästa författare. Men det kanske måste vara sådana man suktat efter länge?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppade på förra årets boktolva först i augusti och då räknade jag de böcker jag redan hade läst av "nya" författare. Det funkade det med :)

   Radera
 9. Boktolvan låter som något för mig! Kul med nya författare, och skönt med en utmaning som ändå är relativt fri... Kanske något att satsa på i sommar :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag gillar den för att man får välja själv och de böcker jag väljer skulle jag ju ändå ha läst :)

   Radera
 10. Boktolvan är rätt spännande och som du säger: man blir ju av med de där böckerna som ligger på hög ;) En av böckerna jag valde har jag haft liggande sedan 2004-2005.

  Jag tror dock inte jag skulle klara av den nordiska läsutmaningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, boktolvan är ju liksom lagom fri och man väljer ju själv de tolv böckerna.

   Den nordiska har varit lite värre för mig, eftersom jag ibland råkat välja böcker som inte alls tilltalat mig. Men så där kan det ju bli när man aktivt försöker välja sådana som ligger långt från ens vanliga läsning.

   Radera
 11. Jag har faktiskt inte varit med i någon läsutmaning än :/ bara såna enkätutmaningar och sånt. Men visst hade det varit kul att vara med i en läsutmaning någon gång :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle nog vara kämpigt att vara med på alla, men om man väljer ut guldkornen så ger det liksom en extra dimension till läsningen. I alla fall för mig :)

   Radera
 12. Håller med om att frågeutmaningar ofta är roliga! Och jag ska nog hoppa på fler läsutmaningar i framtiden om det är något som jag tycker verkar kul.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dessvärre är det ju inte direkt någon brist på kul läsutmaningar. Hade jag bara haft tid så skulle jag hoppat på många fler :)

   Radera