onsdag 16 maj 2012

Bokhyllerunda: L

Nästan halvvägs genom alfabetet är turen kommen till bokstaven L. En ganska populär bokstav verkar det om jag ska döma efter de 31 böcker jag har som börjar på L. De här fem fick vara med på bild.


Liftarens guide till galaxen (Douglas Adams) - Kommentarer överflödiga.

Levande begravd (Peter James) - För något år sedan läste jag Ett snyggt lik av denne författare men blev inte alls imponerad och tänkte inte läsa mer av honom. Sedan började jag blogga och läsa andra bokbloggar. Då lyckades Annika övertyga mig om att han var värd en andra chans. So be it.

Låt mej få gråta (Cookie Rodriguez) - Den här boken delades ut till alla niondeklassare i min skola, då, på den tiden när jag var 15-16, så den har hängt med länge. En fruktansvärd bok som jag läst flera gånger och jösses vad jag har gråtit till den.

Lida (Stephen King) - Den här var så otäck att jag knappt greppade det. Jag kunde riktigt känna skräcken, den gick nästan att ta på.

Låt den rätte komma in (John Ajvide Lindqvist) - Mitt första möte med författaren. Det gick så bra att nästa bok redan är inköpt. Konstigt nog. Vampyrer är ju inte alls min grej.

6 kommentarer:

 1. Jag tycker Levande begrav var bra jag. Lite stressigt på slutet men så är det med många författare. Man kan nästan se personen sitta i sitt arbetsrum och i stress skriva färdig de sista sidorna, dra en djup suck och säga "äntligen färdig". Synd tycker jag. Att dom inte kan använda samma lugn och noggrannhet i slutet som dom använt i 4/5 delar av booken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra att det är fler som gillar den :)

   Visst är det trist att det känns som att författaren ibland bara vill bli av med alltihop och gå vidare till nästa projekt. Det blir så rumphugget då.

   Radera
 2. Jag fastnade inte alls för filmatiseringen av Låt den rätte komma in och har därför inte alls varit så sugen på att läsa boken - är det stor skillnad på dem?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag började titta på filmen för bra längesedan, men jag gick och la mig i stället. Inte egentligen för att filmen var dålig utan mer för att jag var trött och vampyrer är inte min grej :)

   Jag har alltså ingen aning om hur stor skillnaden är mellan bok och film. Men jag älskade boken :)

   Radera
  2. Okej, på så sätt :) Vampyrer är inte riktigt min grej heller, men det verkar ju som att boken kan vara bra ändå så kanske ska ge den ett försök ;)

   Radera
  3. Ja, jag blev helt fascinerad. Och det var inte av vampyrerna :)

   Radera