söndag 13 maj 2012

Man kan aldrig få för många böcker...?

För några veckor sedan fick jag stå ut med att en gastroskopi utfördes på mig och efter att många vänliga själar stått till tjänst och berättat precis hur otäckt det är så var jag ju naturligtvis vettskrämd när det var dags. Nu gick det bra ändå och det var inte alls så hemskt som jag hade börjat tro att det var. Men... man måste ju ha något att trösta sig med efter en sådan händelse. Eller hur?

Sagt och gjort. Eftersom bästa trösten för mig är nya böcker så var det ju enkelt. Och så hade jag ju dessutom ett presentkort på 50 kronor att göra av med. En liten tripp till AdLibris och plötsligt låg där flera böcker i min elektroniska kundvagn.


Lärarinnan i Villette av Ingrid Hedström - Första delen i en serie av, hittills, fem om Martine Poirot som är undersökningsdomare i en liten stad i Belgien. Jag har varit så nyfiken på de här böckerna och nu har jag äntligen del ett.

Svinhugg av Marianne Cederwall - Första delen om Mirjam och Hervor. Det har hittills kommit ut tre. Eftersom den verkar utspela sig på Gotland så kanske den får följa med till ön när färden går dit i sommar.

Himmelsdalen av Marie Hermanson - Jag har läst så mycket bra om den här stackars boken så jag undrar om den klarar att leva upp till förväntningarna.

Döden på en blek häst av Amanda Hellberg - Äntligen min!

Smuts av Katarina Wennstam - Köpte Dödergök för att tag sedan, men då berättade andra, mer insatta, medbloggare att Wennstams böcker är en löst sammanhållen serie. Eftersom jag bara måste läsa serier i ordning så fick det ju bli att den här boken fick flytta hem till mig.

Kvinnan i rummet av Jussi Adler-Olsen - Också en serie (börjar fundera på om det är något sjukligt) och detta är första delen om Avdelning Q. Det har kommit ut fyra än så länge.

Nu ska jag bara försöka klämma in dessa i läslistan, tillsammans med alla de andra böckerna. Ett kärt problem.

10 kommentarer:

 1. Det är ju käckt att börja på serier, då måste man läsa vidare se'n :-)) Ingen dum kundkorg där inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har funderat på att sammanställa alla serier jag håller på med, men blev lite avskräckt när jag började... Det blev sida upp och sida ner...

   Radera
 2. Då har du många bra böcker att se fram emot. Jag har inget emot serier, förutom när jag börjar läsa en och boken slutar vansinnigt spännande och nästa inte kommer på ett par månader! Så jag önskar att jag hade tålamod att vänta in hela serien innan jag börjar läsa...
  men du har många spännande böcker i din hög där. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är ju om man hittar en serie som det redan finns några böcker i. Som flera av dem här ovanför :)

   Radera
 3. Ingen pjåkig skörd! Och jag tycker definitivt att det finns ingen bättre belöning/tröst än böcker! Och tänkt så många värre belöningar man kunde tänka sig... Jonas Moström sa häromkvällen att han som läkare gärna skulle vilja kunna skriva ut deckare på recept;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vill jag ha Moström som läkare. En bra deckare botar mycket :)

   Radera
 4. Jag har inte ens kunnat göra en gastro. När jag skulle göra en sådan undersökning bestämde sig läkaren för att skippa den för att jag var så rädd.. ;) Så jag tycker det var bra gjort av dig. klart du förtjänar en massa böcker! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte en undersökning jag gärna gör om, om man uttrycker sig så...

   Ja, man måste ta alla chanser att skaffa nya böcker :)

   Radera
 5. Du är absolut värd den belöningen! Och ingen dålig belöning blev det heller! Det värsta är att nu fick jag igen tips till nya serier- jag lider heller ingen brist av serier som jag läser...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att höra att det inte bara är jag som är beroende av serier :) Någon gång tänkte jag göra en sammanställning, får se när jag får tid...

   Radera