torsdag 24 maj 2012

Kommande böcker i juni 2012

Juni verkar inte vara någon populär månad att släppa böcker i, åtminstone inte av den sorten som jag är intresserad av. Detta magra utbud var vad jag hittade. Två favoriter och två debutanter.

Nattsvart, stjärnlöst av Stephen King
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 442
Utgivningsdatum: 2012-06-04
Förlag: Bra böcker

Från Bokus
Jag tror att det finns en annan person inuti varje människa, en främling skriver Wilfred Leland James i början av 1922, den första kortromanen i denna becksvarta och trollbindande samling. James främling väcks till liv när hans fru, Arlette, föreslår att de ska sälja familjens egendomar och flytta till Omaha. En fasansfull våg av mord och galenskap inleds.

I Storchaffisen stöter deckarförfattaren Tess på en främling på en bakgata i Massachusetts, när hon tar en genväg hem från en bokklubbsträff. Våldtagen och döende planerar Tess sin hämnd. En hämnd som kommer att föra henne ansikte mot ansikte med en annan främling: den som finns inom henne.

Den kortaste och mest obehagliga av berättelserna är Schyst förlängning. Dave Streeter ingår en pakt med djävulen, som inte bara räddar honom från att dö i cancer, utan även för över hans otur och olycka på en annan person.

När Darcy Andersons make sedan mer än tjugo år tillbaka är iväg på en av sina många affärsresor, råkar hon upptäcka en mörk och fasansfull hemlighet medan hon letar efter batterier i garaget. Darcy hittar en låda under ett arbetsbord och innehållet avslöjar att hennes man inte är den han utgett sig för att vara. Ett gott äktenskap är den sista kortromanen i Stephen Kings nya mästerverk om det mörka som finns inom oss alla.


Ytterligare en novellsamling från kungen King. Say no more, say no more...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Kritikern av Dean Koontz
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 516
Utgivningsdatum: 2012-06-04
Förlag: Bra Böcker

Från Bokus
Litteraturkritikern Shearman Waxx vet hur man dödar en bok med ett par väl valda och syrliga ord. Och snart kommer en olycklig författare upptäcka att det inte är det enda han är kapabel att döda

Den bästsäljande författaren Cubby Greenwich har allt han kan önska sig; en framgångsrik karriär och en underbar familj bestående av frun Penny, barnboksförfattare och illustratör, sonen Milo samt hunden Lassie. Cubby vet att han inte borde bry sig om en dålig recension av en annars väldigt hyllad bok trots att den är publicerad i landets största tidning samt skriven av den fruktade och tillbakadragna kritikern Shearman Waxx.

Cubby beslutar sig således för att ignorera Waxx. Men så en dag råkar han stöta på honom på en restaurang när han äter lunch. Det som börjar som ett oskyldigt sammanträffande eskalerar snart till en fruktansvärd mardröm där Cubby och hans familjs liv är i fara.

Spänningsmästaren Dean Koontz är tillbaka med en skrämmande thriller om vad som händer när en framgångsrik författare och omtyckt familjefader konfronterar en tillbakadragen kritiker och sociopat som svingar en alltför dödlig och giftig penna. Om du respekterar Shearman Waxxs åsikt klarar du dig undan med karriären och livet i behåll. Om inte krossar han dig, din familj och allt du håller kärt.


Jag är en väldigt trogen läsare och som favoritförfattare hos mig får man väldigt många chanser. Men inte hur många som helst. Den här står än så länge på önskelistan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Bida sin tid av Titti Guldstrand
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 380
Utgivningsdatum: 2012-06-15
Förlag: Frank

Från Bokus
Det är i början av juni och snart skolavslutning. Hanna Lind är keramiker och har nyligen flyttat till norra Öland tillsammans med dottern Nora. Hanna och Nora gör en dagsutflykt till ön Blå Jungfrun i Kalmarsund. På båten mellan Öland och Blå Jungfrun träffar Hanna Jonas, en arkitekt som är i Stora Näsvik för att hjälpa sin mormor med hus och trädgård. Hanna blir attraherad av Jonas och när de senare springer på varandra bjuder han ut henne på middag.

Följande måndag cyklar Nora som vanligt iväg till skolan, men hon kommer aldrig fram. När Noras lärare kontaktar Hanna blir hon skräckslagen men lyckas ändå behålla lugnet. De börjar leta efter dottern, men hon är som uppslukad av jorden och de tvingas efter några timmar att kontakta polisen. Det finns inga spår av Nora. Hanna tvingas inse att hennes dotter verkligen är försvunnen.

Hanna börjar därefter nattetid få besök av en man. En natt står han bara där, i ett hörn av hennes sovrum. Hanna får plötsligt en känsla av att det inte är en människa som döljer sig i skumrasket utan något helt annat.

En ovälkommen besökare har kommit till norra Öland och en odefinierbar ondska.

Bida sin tid är en suggestiv spökberättelse. En stämningsfull och välskriven roman i en ovanligt mogen debut. En historia där skuggorna från det förflutna spöklikt sveper in i nutiden.


Suggestiv spökberättelse, ja, ibland räcker det med så lite.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

Fortfarande saknad av Chevy Stevens
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2012-06-15
Förlag: Bazar

Från Bokus
Sanningen är inte alltid förlösande

Den dagen fastighetsmäklaren Annie O´Sullivan blir bortförd har hon tre målsättningar: att sälja ett hus, att glömma ett bråk hon just haft med sin mamma och att komma i tid till middagen med sin ständigt lika tålmodiga pojkvän. Visningen går trögt, men då en man dyker upp just då hon ska låsa huset tror Annie att det kanske ändå kan bli en bra dag.

Men ingenting är längre från sanningen. I stället börjar en mardröm med dagliga fysiska och psykiska övergrepp i en ödsligt belägen stuga uppe i bergen.

Genom samtalen med psykiatern avslöjas bit för bit sanningen om vad som hände Annie innan hon lyckades rymma. Vi får följa hennes mödosamma kamp för att få tillvaron att fungera igen. Men medan polisen söker efter mördarens identitet får hon en ohygglig och välgrundad känsla av att faran inte är över.


En för mig okänd författare och detta ska tydligen vara hennes debut. En bestseller enligt New York Times...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokia och Bokus.

9 kommentarer:

 1. Jag läser King- boken just nu på engelska. Den är fantastisk :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läste faktiskt det i din blogg, men det har egentligen inte något alls att göra med att jag vill ha den :) Jag blev bara ännu mer säker.

   Radera
 2. Jag har noterat Gerhardsens nästa i juni:-)

  SvaraRadera
 3. Har inte den redan kommit? Jag tyckte jag missade den för maj månad :(

  SvaraRadera
 4. Vad roligt att den kommer på svenska nu (King alltså). Är så peppad på att läsa den nu :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blev mycket "nu" i den kommentaren. King får alltid min hjärna att gå några extra rundvarv ;)

   Radera
  2. Jag vet precis hur det känns :)

   Radera
 5. Bra tips där, Stevens och Guldstrand! Jag kan tipsa om Skalpelldansen av Jenny Milewski och Tistelblomman av Amanda hellberg...fast de är väl inte rykande färska. Ser mycket fram emot nya Gerhardsen!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skalpelldansen har jag kikat på lite och Tistelblomman finns redan ganska högt på önskelistan :)

   Radera