tisdag 29 maj 2012

Tematrio - Engelskspråkigt

Veckans uppgift i Lyrans Tematrio: Ge mig tips på tre bra engelskspåkiga böcker, tack!

Det här var ju ganska knivigt, eftersom jag själv inte heller läser på engelska. Däremot finns det några böcker som jag eventuellt skulle kunna tänka mig att ta mig an på originalspråk. Tre av dessa kommer här. Och jag ser verkligen fram emot att få en massa tips, jag också.

1. Stpehen Kings 11/22/63 har jag faktiskt allvarliga funderingar på att skaffa som e-bok, på engelska. Det vete fåglarna om man har lust att vänta på den svenska översättningen. Den handlar i alla fall om Jake Epping som reser tillbaka i tiden för att stoppa mordet på JFK. Han hamnar i 1958...

2. Woman in black av Susan Hill verkar inte gå att få tag i på svenska så den är också en självklar kandidat. Den handlar om Arthur Kipps, en ung jurist, som ska vta hand om ett dödsbo någonstans ute på den ensliga landsbygden i England. Där ser han en kvinna, helt klädd i svart, som ingen vill prata om. Finns ju som film nu också.

3. Om man nu inte är van att läsa på engelska så kanske man kunde börja med en ungdomsbok. Och igår hittade jag faktiskt en som lät riktigt intressant. Jag har hela tiden trott att Starcrossed av Josephine Angelini handlar om vampyrer och det är en genre som jag inte är speciellt förtjust i. Nu visade det sig att boken handlar om ättlingar till antikens gudar och gudinnor som kämpar mot ödets förödande krafter i vår moderna värld. Det sägs smaka både Illiaden och lite Twilight - men inga vampyrer! Jag som älskar grekisk mytologi.

4 kommentarer:

 1. Mycket spännande. Inget jag har hört talas om, men den sista var väldigt intressant då jag också älskar grekisk mytologi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst låter det spännande :)

   Radera
  2. Starcrossed verkar spännande. Gillar också grekiskt mytologi så jag får nog ta och läsa den :)

   Radera
  3. Jag såg att den fanns att köpa som e-bok, men jag tänkte nog vänta tills den finns att låna på elib :)

   Radera