måndag 28 maj 2012

Bokhyllerunda: N

Sakta men säkert går vi vidare i alfabetet och turen har kommit till N. 31 böcker hittade jag och dessvärre ingen bok alls av King. De här fem får visa upp sig.


Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige (Selma Lagerlöf) - Jag minns fortfarande när jag gick i första klass och fröken högläste ur denna varje morgon.

Niceville (Kathryn Stockett) - Pinsamt nog fortfarande oläst. Funderar på att ta med den i en boktolva nästa år. Då blir den nog läst.

Nattens ögon (Dean Koontz) - Min allra första bok av Dean Koontz. Den råkade vara med i ett hemligt bokpaket jag beställde från Underhållningsbokklubben, eller vad de nu hette på den tiden. Resten är historia, som man brukar säga.

Nästan död man (Åke Edwardson) - Min största litterära "hangup" är böcker som handlar om/utspelar sig i eller i trakterna av Göteborg. Alla är tyvärr inte så fantastiska, men serien om Erik Winter är inte bara mer än bra, utan också lite annorlunda deckare.

Nattfåk (Johan Theorin) - Den bästa boken i Ölandskvartetten, i alla fall av de tre som hittills är utgivna. Spöklig, mystisk och läskig.

4 kommentarer:

 1. Lite nyfiken på Theorin, får se om jag hinner läsa någon gång!

  SV: Jaa, men jag vet :) Det står ju till o med i beskrivningen att den skulle påminna om Twilight men det tycker jag absolut inte och inte en vampyr så långt ögat kan nå :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gillar man spökhistorier så är i alla fall Nattfåk bra och jag har hört att Sankta Psyko är otäck också, men den har jag inte läst än.

   Radera
 2. Niceville är en superbok,,den måste du bara läsa
  Mia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jodå, den kommer allt att bli läst. Om inte i år så nästa :)

   Radera