fredag 30 september 2016

Det kommer alltid mer

Förra onsdagen började en bok dyka upp i alla andras flöden och jag blev lite ledsen för att den inte kom till mig också. Lite senare på kvällen så ringde det på dörren. När jag öppnade så stod grannen där. Hon hade fått ett bokpaket som egentligen skulle till mig. Det är inte första gången det händer...

Boken som var i paketet var Jag vet var du bor av Claire Kendal, som beskrivs som en psykologisk thriller. Jag är ju svag för den typen av berättelse. Så här står det om boken hos Bazar Förlag:
Han heter Rafe, och vart Clarissa än vänder sig är han där. På jobbet. Utanför hennes lägenhet. I parken. Lämnar meddelanden på hennes mobilsvar och utanför hennes dörr står oönskade presenter på rad. Och hans budskap är tydligt: han kommer aldrig släppa henne.

Clarissas enda tillflykt är rättegångssalen där hon gör jurytjänst, och gemensamt tycke uppstår mellan henne och en av jurymedlemmarna. Men Rafes outtröttliga fixering, nu påeldad av svartsjuka, trappas upp samtidigt som fallet i rättegångssalen börjar visa en oroväckande utveckling för offret…

Clarissas enda utväg är att röja Rafes planer. Bit för bit avslöjar hon det makabra nätet Rafe har spunnit kring henne och upptäcker att det lyckliga slut han föreställer sig är värre än hon någonsin kunnat ana.

Claire Kendals debutroman är mästerligt konstruerad med nagelbitande spänning som håller läsaren i ett fasansfullt grepp medan hon utforskar gränsen mellan besatthet och kärlek i ett hjärtslitande porträtt av en kvinna fast besluten att överleva.
Den ska bli väldigt spännande att läsa. Tack för boken!

Det blev ju en hel del fler böcker förra veckan, eftersom jag var på bokmässan. De böckerna (och annat) fick ett alldeles eget inlägg, men här är en bild på dem.

8 kommentarer:

 1. vad roligt att du också fick hem den!! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det verkar vara en bok för mig :)

   Radera
 2. Veronika - bokutmaning_201630 september 2016 20:19

  Den verkar ju jättebra. Dras alltid till psykologiska thrillers. Se till att läsa den snabbt jag är väldigt nyfiken ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt svag för psykologiska thrillers och kan inte låta bli att läsa dem :) Hoppas hinna läsa den ganska snart.

   Radera
 3. Den boken låter väldigt spännande, jag väntar på din recension så får jag se hur jag gör sedan, läsa eller inte läsa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blivit besviken på många böcker som kallat sig psykologiska thrillers senaste tiden, men jag hoppas denna är vad den säger sig vara :)

   Radera
 4. Jag vet var du bor låter spännande, men obehaglig. Och din skörd från Bokmässan ser fin ut, när den är samlad på en plats ;) Hoppas du kommer att gilla Väggen! Den är väldigt stillsam, men bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag kan gilla Väggen, men jag blev faktiskt lite förvånad när jag upptäckte att det är en gammal bok. Den skrevs ju redan 1968.

   Radera