torsdag 8 september 2016

Hett i hyllan #56

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Den här veckan misstänker jag att någon nog kan bli lite förvånad/upprörd/arg/misstrogen...
Även Simona Ahrnstedts Överenskommelser är inköpt på bokrean 2013. Egentligen är jag nog mest förvånad över att jag köpte den...

Romance är definitivt inte min grej, i alla fall inte när det gäller böcker och inte nu längre. Jag är ganska säker på att en del jag läste på 80-talet skulle räknas till genren nu, men det är ju faktiskt runt 30 år sedan och vem gillar inte romance i 20-årsåldern...

Jag känner mig väldigt tveksam till denna, men nu har jag åtminstone satt upp Simona Ahrnstedt på långa listan för boktolvan 2017. Kanske funkar det.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

16 kommentarer:

 1. Jag resonerade som du men sen jag började läsa hennes böcker har jag insett att jag nog var lite fördomsfull trots all romance jag läst. Jag tycker hon blir bättre och bättre, men redan den här tyckte jag var bra nog för att fortsätta läsa hennes böcker.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det återstår ju att se vad min reaktion blir. Jag kan ju inte påstå att förväntningarna är speciellt höga :)

   Radera
 2. Jag hade någon av hennes böcker i hyllan, men tror faktiskt jag gav bort den oläst. Det blev som aldrig av.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ojdå, det klarar inte jag, att ge bort en oläst bok :)

   Radera
 3. varmt och skönt: http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2016/09/johannes-anyuru-for-1-kr-hett-29.html

  SvaraRadera
 4. Ahrnstedt är helt OK att läsa, har läst många av hennes böcker. Min hyllvärmare finns här http://boklysten.blogspot.se/2016/09/hett-i-hyllan-56.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har i alla fall lyckats med att inte köpa fler av hennes böcker innan jag vet om det är något för mig :)

   Radera
 5. Ahrnstedts böcker har jag funderat på att läsa nu ett tag.
  Här kommer mitt inlägg för veckan:
  http://lenasgodsaker.blogspot.se/2016/09/hett-i-hyllan-56.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag trodde nästan jag var ensam kvar om att inte ha läst henne :)

   Radera
 6. Aha! En god idé för att få en push att ta tag i de där stackars förbisedda i hemmets hyllor. Lite sent kanske att hoppa in med en start och #1 nu? Här är den i varje fall: http://ibokhyllan.blogspot.se/2016/09/hett-i-hyllan-1.html
  Ahrnstedts böcker aktar jag mig för... romance ingen genre för mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har faktiskt funkat med att dra fram dem i ljuset, har läst flera stycken av dem :) Och det är aldrig för sent att hoppa in, man får dessutom ha vilken numrering man vill :)

   Radera
  2. Strålande! Och det funkade ju, redan startat läsningen av Nybyggarna. Han kan han Moberg. :)

   Radera
  3. Man är nog lite lättpåverkad, eller vad man ska säga. När man drar fram de där dammsamlarna i ljuset så kan man faktiskt bli sugen på att läsa :)

   Radera
 7. Simona Ahrnstedt skriver väldigt bra. Överenskommelser är väl den av hennes böcker som är mest "typisk" romance, men annars tycker jag att hon reinvents genren.

  Här finns min bok: http://lacrimamens.com/blog/hett-hyllan-56.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska i alla fall bli intressant att prova, trots att jag är ganska säker på att romance inte är för mig. Det har ju faktiskt hänt att jag haft fel... ;)

   Radera