tisdag 20 september 2016

Veckoutmaning: Hur peppar och preppar du?

Veckans utmaning på Kulturkollo: Bokmässan.

Veckans utmaning går helt enkelt ut på att berätta hur du peppar och preppar inför Bokmässan 2016?

Förra veckan skrev jag att jag inte hade tänkt mig till bokmässan. Det gjorde jag faktiskt inte heller. Sedan gick jag visst och vann seminariekortet som lottades ut.

Min pepp och prepp har mest gått ut på att lösa logistiken inför detta oplanerade besök; som hur ska jag ta mig dit och var ska jag sova? Tågbiljetterna var ju tack och lov inga problem, men när det kom till hotell så blev det mycket värre. Antingen så fanns det inga rum eller så var det sjukt dyrt. Sambon löste det hela när jag nästan hade gett upp, genom att helt enkelt föreslå att jag skulle kolla bara fredag till söndag. Då sjönk priset med nästan 50%. Första natten sover jag hos min mamma, så nu återstår bara problemet med vad jag ska göra av resväskan på torsdag och på fredag. Ett litet problem i sammanhanget.

Sedan igår har jag suttit och försökt komma överens med bokmässans helt katastrofalt dåliga programsidor. Alla tre. Sidan där man faktiskt kan lägga in favoriter hade kunnat vara jättebra, men där går inte att söka och sorgligt nog så har mina favoriter försvunnit ungefär tre gånger. Nu orkar jag inte gå igenom programpunkterna en gång till. Mässtidningen hade kunnat vara suverän, eftersom den är upplagd scen för scen, men där går inte att söka på något vettigt sätt och det går inte heller att skriva ut eller spara eller markera eller egentligen något annat heller. Pdf-filen med programmet är helt oanvändbar. Där står visserligen massor av seminarier och när de ska vara. Problemet är att det inte står var. Antingen så är jag korkad och fattar inte hur man gör eller så är bokmässan i stort behov av någon som kan göra något användbart.

Appen har jag provat också, förresten. Den bara kraschar. Hela tiden.

Efter många timmars hårslitande och nära-sammanbrott-känslor så har jag dock något som man skulle kunna kalla för en plan. Vi får väl se hur det går med det.

Packningen är inga problem för min del; så lätt som möjligt är det som gäller. Inga klänningar, inga obekväma skor, inget onödigt. Resväskan ska vara så gott som tom på ditvägen så jag kan fylla den med viktiga grejor på hemvägen.

Det enda som återstår nu är att köpa några bars, sådana där man kan äta på dagtid, var man än är, så man inte behöver lägga tid på att köpa något dyrt på mässan. Några vattenflaskor kanske det blir också.

Så... vad har jag missat? Något jag ska tänka på? Några tips? Allt tas tacksamt emot. Det är första (och förmodligen sista) gången jag är på bokmässan i fyra dagar.

8 kommentarer:

 1. Jag tycker det är värdelöst att man inte kan söka ut bara seminarier i appen. Slutade med att jag skrev söndagens sidor ur pdf-versionen av det tryckta seminarieprogrammet.
  Blir intressant att läsa vad du tycker om att vara på mässan i fyra dagar. Jag har aldrig varit det, men tror att jag skulle tycka att det blev för mycket av det goda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag fattar inte att bokmässan inte har bättre applikationer, det är ju ändå en stor grej och den händer varje år... Blev riktigt irriterad ett tag.

   Om jag känner mig själv rätt så kommer jag att vara rätt trött på mässa och folk efter fyra dagar, men jag räknar med att oftast kunna krypa in på mitt hotellrum ganska tidigt på kvällarna och samla energi.

   Radera
 2. Mitt tips är att bara njuta och ta det i den takt du vill. Jag tror att man får ut mest av det då. Strunt samma att man missar ett seminarium, det finns flera.
  PS! Jag är inte alls avundsjuk.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog egentligen planen att satsa på seminarium på lördag, då är det ändå så mycket folk ute på golvet att det bara blir jobbigt. På söndag kommer jag att få sällskap av min svägerska också, det blir kul :)

   Radera
 3. Klart att du ska komma på Kulturkollos mingel på torsdagen då! Fika och vila fötter och säga hej!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jajamän, det är klart jag kommer dit. Det fanns ju platser kvar så jag anmälde mig både till torsdag och lördag :)

   Radera
 4. jag ska dit på fredag - bor på Hisingen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är vid de här tillfällena som jag verkligen saknar att bo i Göteborg.

   Radera