lördag 24 september 2016

Kommande böcker oktober 2016

Jag är helt säker på att någon påstod att bokfloden skulle sina lite efter september och bokmässan. Den hade helt fel...

En sång för de döda av Stuart MacBride
Genre: Kriminalroman
Serie: Ash Henderson (2)
Antal sidor: 464
Utgivningsdatum: 2016-10-03
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
En brutal mördare är tillbaka...

För åtta år sedan mördades fyra kvinnor och tre lämnades mycket illa däran. Magarna var uppskurna och en plastdocka placerad inuti dem. Förövaren försvann spårlöst och hittades aldrig.
Kriminalinspektör Ash Henderson, som ledde utredningen av fallen, har de senaste åtta åren drabbats av idel motgångar. Hans familj har splittrats, hans karriär slagits i spillror och en av Oldcastles värsta brottslingar har sett till att Ash nu hamnat i fängelse och sannolikt kommer sitta kvar där resten av sitt liv.

När en sjuksköterska hittas död med en platsdocka i magen, verkar det som om Ashs tur äntligen kan vända. Han får en chans till upprättelse. Till frihet. Och hämnd.


Det här är ju alltså fortsättningen på boken jag nästan precis har läst. Ja, jag vill veta mer om Ash Henderson!

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mord i midvintertid av Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Varg Gyllander, Amanda Hellberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin, Dag Öhrlund och Katarina Wennstam
Genre: Kriminalnoveller
Serie: -
Antal sidor: 148
Utgivningsdatum: 2016-10-03
Förlag: Bokförlaget Semic

Från Bokus
Efter att ha legat stilla i trettio minuter sprang hon tyst genom mörkret fram till fyrmästarens bostad. Dörren var öppen och i vinden slog den oroväckande mot karmen. Herbert satt bunden i en stol, prydligt skjuten mellan ögonen med ett skott.

I denna suggestiva och gastkramande novell av deckarmästaren Dag Öhrlund får huvudpersonen Kim ett oväntat och minst sagt obehagligt besök på ön. Vem har utfört mordet? Ska Kim kunna utkräva hämnd?

De övriga nervkittlande kriminalnovellerna är skrivna av några av Sveriges absolut främsta deckarförfattare: Arne Dahl, Åke Edwardson, Inger Frimansson, Varg Gyllander, Amanda Hellberg, Katarina Mazetti, Johan Theorin och Katarina Wennstam.


Det här låter som något för  mig.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Luften är fri av Sara Lövestam
Genre: Kriminalroman
Serie: Kouplan (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2016-10-05
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Kouplan har blivit hemlös. Allt han äger finns nu i hans ryggsäck, och han måste hitta en plats som skyddar mot både regn och gränspoliser. Det är tufft, inte det ultimata tillfället att ta ett nytt uppdrag. Å andra sidan behöver han pengarna.

I en villa i Bromma bor en kvinna, som misstänker att hennes man, Håkan, är otrogen. Ett rutinuppdrag för en detektiv men ju mer Kouplan upptäcker, desto mer förstår han att detta handlar om något helt annat. Något värre.

Samtidigt som han nystar upp de alltmer mystiska trådarna kring Håkans förehavanden, försöker han reda upp sitt eget liv. Snart får han söka asyl igen och röra sig fritt på gatorna men det är inget mer än en andningspaus.


Nu har jag ju inte läst de två första delarna. Än. Men jag har dem...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Karriär i ondska av Roger Galbraith
Genre: Kriminalroman
Serie: Cormoran Strike (3)
Antal sidor: 539
Utgivningsdatum: 2016-10-06
Förlag: Wahlström & Widstrand

Från Bokus
Ett paket med en kvinnas avhuggna ben levereras till Robin Ellacott. Hennes chef, privatdetektiven Cormoran Strike, inser att det finns fyra personer från hans förflutna som kan vara involverade - alla fullt kapabla till obeskrivlig brutalitet.

Cormoran Strike blir alltmer övertygad om att polisen i sin utredning fokuserar på fel person, och tar tillsammans med sin assistent Robin saken i egna händer. Jakten leder dem till de tre andra misstänkta männens mörka och skrämmande världar, men medan alltfler fasansfulla handlingar begås, håller tiden på att rinna ut...


Av någon underlig anledning så blir vissa böcker bara stående olästa. Som till exempel första delen i den här serien. Fattar inte. Det är ju ändå J.K. Rowling vi snackar om här...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Expedition Kanchenjunga av Michelle Paver
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 256
Utgivningsdatum: 2016-10-07
Förlag: Bokförlaget Semic

Från Bokus
Himalaya, 1935. Den unge läkaren Stephen Pearce reser till Indien för att delta i en expedition med sin äldre bror Kits. Teamet ska bestiga Kanchenjunga, världens tredje högsta berg. En bedrift som ingen har lyckats med förut.

De följer bokstavligt talat i spåren på en tidigare, legendarisk expedition som slutade i katastrof. Fem män miste livet då, besegrade av vädrets makter, olyckor och höjdsjuka. Är det verkligen en bra idé att försöka sig på exakt samma resa?

Medan förberedelserna fortskrider blir Stephen alltmer illa till mods. Och när expeditionen går av stapeln blir det bara värre. Det börjar med att han ser underliga saker i ögonvrån ... Ju högre de kommer, desto värre blir mörkret. Det förflutna vilar tryckande och olycksbådande över gruppen, som ändå envist fortsätter.

Men ibland är sanningen så hemsk att det hade varit bättre att inte veta.


Gillade hennes förra(?) bok, Evig natt. Den här låter som något liknande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Metro 2035 av Dmitrij Gluchovskij
Genre: Science fiction
Serie: Metro (3)
Antal sidor: 512
Utgivningsdatum: 2016-10-10
Förlag: Coltso

Från Bokus
Hela Moskvametrons räddare är tillbaka.

Efter atomkriget som tjugo år tidigare ödelagt jordytan har människorna skapat en ny civilisation i Moskvametrons tunnlar. Men nu hotas den förmenta säkerheten i de djupa schakten: två år efter att Artiom räddade invånarna från de svarta mutanterna angrips de underjordiska odlingarna av en märklig röta, och de ideologiska konflikterna hotar att eskalera svälten. Den enda räddningen tycks vara att man återvänder till ytan. Men är det ens möjligt? I strid mot allt förnuft ger sig Artiom ut på en livsfarlig resa genom en värld vars gåtfulla tystnad döljer en fruktansvärd hemlighet.


Och så är det ju det här med ryssar. Jag har ännu inte läst förra boken, men den första gillade jag verkligen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ensam kvar av Alexandra Oliva
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2016-10-11
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Du är ensam djupt inne i skogen.

Du får inte längre kontakt med yttervärlden.

Långsamt inser du att något fruktansvärt har hänt.

Zoo står vid ett vägskäl i livet. Hon längtar efter äventyr och spänning, och hon behöver tid att tänka. Hon skickar in en ansökan, och snart är hon en av tolv deltagare som tävlar i en realityserie i den otillgängliga vildmarken i New England. Det handlar om att överleva, att visa uthållighet och övervinna psykiska utmaningar.

Samtidigt som serien spelas in inträffar det ofattbara: en världsomspännande katastrof hotar att slå ut civilisationen. Zoo, som är fullkomligt isolerad, märker först inte att spelet är över. Ovetande om vad som hänt fortsätter hon att kämpa och söker sig allt djupare in i skogen, utan att förstå att det inte längre finns några ledtrådar eller kameror gömda i träden, eller att förortskvarteren hon till slut når är övergivna på riktigt. Äventyret har gått överstyr. Zoo försöker ta sig hem, tillbaka till mannen hon lämnat. Och hon måste på allvar lära sig att överleva.


Realityserier i bokform kan nog passa mig. I alla fall den här typen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Döden den bitterbleka av Anne-Marie Schjetlein
Genre: Kriminalroman
Serie: Tylösand (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2016-10-15
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
»Du och jag Andreas, vi kommer få det så bra. Du kommer älska mig, bara mig.«

Halmstad plågas av ett pedofilrykte. Som kirurg tvingas Andreas ta emot skadade pojkar på sjukhuset. Utnyttjade kroppar. Oron växer sig större, ockuperar honom. En pedofil. Kan Petra verkligen ha någonting med det här att göra?

Trots att Andreas inte sett skymten av Petra på ett år kan han inte slappna av. Hennes sista ord gnager. Hon mördade för att komma honom nära ändå har han inte kontaktat polisen. Om du gör det kommer jag tillbaka. Men inte till dig. Utan till dina kära söner. Så Andreas tassar på tå, tvekar inför relationer som lockar, osäker på vad som kan väcka Petras vrede.


Ja, alltså... jag har ju inte läst första delen, men det kommer kanske. Och sedan kanske jag vill ha den här också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.De fångade av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: Will Trent (?)
Antal sidor: 464
Utgivningsdatum: 2016-10-19
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Män och fruar. Mödrar och döttrar. Hemligheter binder dem samman. Hemligheter som kan bli deras död.

En före detta polis med tvivelaktigt rykte hittas mördad. Blodiga spår på brottsplatsen avslöjar att det finns ytterligare ett offer: en kvinna. Men nu är hon försvunnen. När Will Trent börjar nysta i fallet leder frågorna till hans eget förflutna. Snart inser Will att hans tillvaro är ett korthus, som kan fall sönder vilken sekund som helst.


Läste första delen i den här serien tidigare i år och tyckte väldigt mycket om. Jag försökte klura ut vilken del det här är, men gick bet på det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Djävulsdoften av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Malin Fors (10)
Antal sidor: 420
Utgivningsdatum: 2016-10-07
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Efter succén med årstids- och elementserierna, inleder Mons Kallentoft en ny svit inspirerad av de fem sinnena. I den första delen, Djävulsdoften, har kriminalinspektör Malin Fors lämnat Linköping för den myllrande miljonstaden Bangkok. En stad fylld av dofter, färger, ljud och smaker. Men också av korruption, våld och död.

Malin Fors befinner sig på flykt. Ett ouppklarat fall och en personlig kris har fått henne att falla dit igen. Hon har druckit sig genom kvällar och nätter, och allt snabbare närmat sig botten. Som en sista chans har hon fått tjänstledigt och erbjudits ett vikariat som sambandsofficer i Bangkok.

Att bryta med allt verkar vara det enda vettiga. Men ensamheten i den nya staden är svår att hantera och frestelserna finns överallt. Arbetet blir som vanligt Malins räddning, och hennes jaktinstinkter väcks när en svensk kvinna hittas mördad. Vem var kvinnan? Varför blev hon dödad på ett så brutalt sätt? Och hur kände hon den thailändske man som blir nästa offer?

Samtidigt som Malin kämpar mot sina demoner blir hon indragen i ett fall som förbryllar både den thailändska och den svenska polisen. Och hon måste gräva djupt i det förflutna för att finna svaren och den hänsynslösa mördare som är ute efter upprättelse och hämnd.


Jag ligger lite efter i den här serien. Den skulle nog faktiskt passa väldigt bra i Finish That Series 2017...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Vintermörker av Åke Edwardson
Genre: Kriminalnoveller
Serie: -
Antal sidor: 526
Utgivningsdatum: 2016-10-11
Förlag: Bokförlaget Semic

Från Bokus
Sedan debuten 1995 har Åke Edwardson blivit en av landets mest folkkära och mångsidiga författare. Nu har han samlat sina bästa spänningsnoveller, varav flera är tidigare opublicerade i Sverige, i en volym. Han är mest känd för sin hyllade kriminalserie om kommissarie Erik Winter. Och tonvikten i denna samling ligger på hans kriminalnoveller. Men här finns även bl.a. skräck- och spökhistorier.

Av någon anledning så verkar jag gilla hans noveller bättre. Även om jag faktiskt gillar romanerna också.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Arton grader minus av Stefan Ahnhem
Genre: Kriminalroman
Serie: Fabian Risk (3)
Antal sidor: 600
Utgivningsdatum: 2016-10-19
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
NEn bil kör ut över kajkanten i Helsingborgs hamn efter en våldsam biljakt. Allt pekar på att det var en olycka, men när föraren, en it-entreprenör som gjort sig en förmögenhet på mobilspel, obduceras visar det sig att han redan varit död i två månader
då han hållits nedfryst.

Det är vår och nästan två år har passerat sedan händelserna i Offer utan ansikte. På Helsingborgs kriminalavdelning har det varit ovanligt lugnt. Fabian Risk har kunnat ägna det mesta av sin energi åt att lappa ihop sin familj. Men även om varken han eller någon av hans kolleger skulle säga det högt börjar de bli uttråkade, och när det märkliga fallet med den nedfrusna miljonären landar på deras bord känner de alla samma sak: Äntligen händer det något.

Rakt över sundet har Dunja Hougaard tvingats ta på sig uniformen igen i sitt nya jobb som ordningspolis i Helsingör. Men när en hemlös utsätts för en så pass brutal misshandel att han avlider kan hon inte hålla sig från att dra igång en egen utredning där spåren snart leder till Helsingborg.

Fabian och hans team kämpar mot klockan i en utredning där ingenting visar sig vara som det ser ut. Snart vågar han inte längre lita på sitt eget omdöme, och finner de inte lösningen kommer snart nästa offer att hamna i frysen.


Det här är också en serien som jag inte har påbörjat än. De två första delarna står här i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Advokaten av John Grishamn
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2016-10-21
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Sebastian Rudd är ingen vanlig advokat. Han är en enstöring som driver firman från baksätet på sin skottsäkra van - komplett utrustad med vapen, läderstolar och en bar. Chauffören agerar även hans livvakt, notarie och caddie. Rudd är en arbetsnarkoman med sömnsvårigheter som en gång i månaden tar en drink med sin exfru för att diskutera vårdnaden om deras sjuårige son.

Han tar sig an klienter som andra advokater inte skulle ta i med tång - däribland en ökänd brottsling som sitter i dödscell och en missbrukare som sägs vara medlem i en satanistisk sekt och anklagas för mordet på två små flickor. Sin hårda framtoning till trots är Rudd driven av rättvisa, även om han har sin egen, inte helt moraliska, uppfattning om hur den skipas.

När Rudd, som på fritiden agerar manager åt en kampsportare, tar med sonen på en matchkväll brakar helvetet lös. Plötsligt befinner sig Rudd i en farlig katt-och-råtta-lek som fullkomligt bakbinder honom.


John Grisham. Fler förklaringar är överflödiga.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Kall, kall jord av Adrian McKinty
Genre: Kriminalroman
Serie: Sean Duffy (1)
Antal sidor: 320
Utgivningsdatum: 2016-10-08
Förlag: Modernista

Från Bokus
Två personer har hittats döda. Den ena har lämnats, mördad, i en bil vid vägkanten. Det var meningen att man skulle upptäcka honom snabbt. Mördaren vill sända ett budskap. Den andra personen är en ung kvinna som hittats hängd i ett träd långt inne i skogen. Utan tvivel ett självmord. Kvinnan hade alldeles nyligen fött barn, men det finns inga spår av barnet på platsen.

På ytan tycks ingenting förena de två fallen. Men kriminalinspektör Sean Duffy vet att det finns kopplingar, och att de bara väntar på att tas fram i ljuset.

Sean har löst sex mord i sin karriär, men har hittills aldrig lyckats ställa någon av gärningsmännen inför rätta. Den här gången är han fast besluten om att någon ska få betala...


Den här boken låter så spännande.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Mannen som lekte med dockor av Magnus Jonsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Hatet (1)
Antal sidor: 416
Utgivningsdatum: 2016-10-01
Förlag: Piratförlaget

Från Bokus
Krypteringsexperten Linn Ståhl arbetar med sin doktorsavhandling på KTH när kriminalpolisen hör av sig till henne och ber om hjälp med en utredning av en serie brutala mord. Unga kvinnor har hittats mördade och omsorgsfullt förvandlade till dockor på Södermalm i Stockholm.

Linn har varit medlem i AFA, Antifascistisk aktion - en organisation som är svartlistad av Säpo - och är tidigare dömd för brott mot rikets säkerhet. Så det är under ömsesidig misstänksamhet hon börjar arbeta tillsammans med kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson.

Samtidigt som kvinnomördaren skördar sina offer vinner högerextrema krafter ny terräng i Sverige.

Frågan är om Linn och polisen alls drivs av samma motiv...


Krypteringsexpert. Ja. Ibland behövs det inte mer.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.

4 kommentarer:

 1. Det var några stycken där jag också vill läsa :)

  SvaraRadera
 2. Vi har några gemensamma böcker som alltid (mitt inlägg kommer i morgon). Serierna av Ahnhem och även Rowlings psedonym är båda olästa av oss men vi lär båda börja läsa dem så småningom. Annars är även jag intresserad av boken av Magnus Jonsson - krypteringsexpert som sagt...!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland behövs det liksom inte mer än krypteringsexpert ;) Ska bli spännande att se vilka böcker du har hittat :)

   Radera