måndag 12 augusti 2019

Film: Hotel Artemis (2018)

Titel: Hotel Artemis
Originaltitel: Hotel Artemis
Genre: Action
Regissör: Drew Pearce
Manus: Drew Pearce
Skådespelare: Jodie Foster, Sterling K Brown, Sofia Boutella, Jeff Goldblum, Dave Bautista
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: Storbritannien | USA
Längd: 94 min
Serie: -
Såg den på blu-ray 19 juli 2019

Handling
Tio år fram i tiden är Los Angeles en stad präglad av våldsamma upplopp och rekordhög kriminalitet. På det topphemliga privatsjukhuset Hotel Artemis jobbar den tuffa, orubbliga sjuksköterskan Jean och hennes livvakt Everest. Här har de fullt upp med att rädda livet på stans värsta brottslingar. Bara medlemmar får vård och verksamheten har strikta regler: medför inga vapen, förolämpa aldrig personalen och sist men inte minst, döda inte andra patienter. Hotel Artemis förbudslista ignoreras på daglig basis…

Min kommentar
Förra veckan berättade jag ju om sambons jobb och filmhyllan där man kunde låna filmer. Hotel Artemis är den andra av dem och även den är en sådan där film som jag har kikat på många gånger, men aldrig har köpt. Även i det här fallet på grund av ganska dåligt betyg på IMDb. Då är det ju lite lyxigt att få möjligheten att se den ändå.

Miljön är supersnygg, eller egentligen snarare mörk och skitig, men det är snyggt gjort. Los Angeles 2028 verkar inte vara något bra ställe. Det lilla, speciella hotellet är lika mörkt, men förhoppningsvis rent. Dock är det inte ett hotell jag gärna hade tagit in på.

Storyn är tunn som ett smörgåspapper, men grundförutsättningen är spännande. Det finns också en hel del fräcka och spännande detaljer (som till exempel det första dödsfallet genom en 3D-printer?), men de betyder ju ingenting om det inte finns någon helhet att hänga upp dem på.

Det här känns inte alls som en Jodie Foster-film, vid första anblicken, men när jag tänker efter så är nog sjuksköterskan en typisk Jodie Foster-karaktär. I alla fall så är hon bra, precis som vanligt. Det gäller även Sterling K Brown. Dave Bautistas karaktär är som den brukar vara, men den kan han ju. Jag måste också vara den enda i hela världen som tycker att Sofia Boutella är en dålig skådis. Snygg är liksom inte ett kriterium för att kunna agera. Vad Jeff Goldblum gör i den här filmen är ett mysterium.

Hotel Artemis är förutsägbar och lite tråkig på det viset. Jag blir aldrig nyfiken och jag undrar aldrig över vad som ska hända härnäst. Det kan i och för sig också bero på att jag inte bryr mig ett dugg om karaktärerna. Filmen borde vara bättre med de förutsättningar som den trots allt har.Letterboxd hade den 2,8 i genomsnitt (beräknat på 18 005 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 32 035 betyg).
Jag ger den 3,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. En film som gått mig helt förbi. Kanske inte så konstigt...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, den är inte speciellt bra och jag blev förvånad över att Jodie Foster är med i den här filmen.

      Radera