måndag 5 augusti 2019

Film: Mile 22 (2018)

Titel: Mile 22
Originaltitel: Mile 22
Genre: Action
Regissör: Peter Berg
Manus: Lee Carpenter
Skådespelare: Mark Wahlberg, Lauren Cohan, Iko Uwais, John Malkovich, Ronda Rousey
Utgivningsår: 2018
Produktionsland: USA
Längd: 94 min
Serie: -
Såg den på DVD 12 juli 2019

Handling
Ett elitförband med amerikanska underrättelseofficerare får hjälp av en hemlig taktisk specialstyrka i ett försök att smuggla en ljusskygg och hemlig polis som sitter på väldigt känslig information som kan skada rikets säkerhet.

Min kommentar
En fredag kom sambon hem från jobbet och visade fem foton på hyllplan med filmer som hade ställts där och som de anställda fick låna eller ta. Eftersom sambon har i stort sett noll koll på vad vi har sett så fick jag titta igenom bilderna och ge honom en lista. Mile 22 är en av de filmerna som lånades hem. Många gånger har jag kikat på den här filmen när jag shoppat film, men jag har alltid hejdat mig. En av anledningarna är att jag har otroligt svårt för Mark Wahlberg. Han är inte någon bra skådis och filmerna han är med i brukar inte vara heller vara speciellt genomtänkta. Det finns dock undantag och jag hoppades ju att Mile 22 skulle vara ett av dem. Så fel man kan ha.

Mark Wahlberg är så dålig i den här filmen. Han är inte trovärdig för fem öre, bara irriterande och gapig. Det värsta är dock manuset, det är uselt. Någonstans gömt i våldsamheterna kan jag ana en handling, men de har gömt den väl. Utförandet får inte heller några höga betyg av mig. Det är hoppigt och rörigt, klippen är så snabba att det är i stort sett omöjligt att se vem som egentligen slår på vem. Slagsmålen är för övrigt helt sanslösa. De har till och med lagt på splatterljud när någon skjuts/knivhuggs.

Karaktärerna är... ja, jag vet faktiskt inte. Jag har ingen aning om vilka de är eller vad som eventuellt driver dem. Jag bryr mig inte ett dugg om dem.

Filmen är i alla fall inte två timmar lång, det är bra, men av filmens 94 minuter (inklusive eftertexter, antar jag) så svärs, skriks, skjuts och slåss det i minst 80. Känns det som. Till min stora förvåning så sägs det att detta ska bli en trilogi. Jag kommer inte att se dem och Mile 22 åker direkt tillbaka till sambons jobb.Letterboxd hade den 2,4 i genomsnitt (beräknat på 11 369 betyg).
IMDb hade den 6,1 i genomsnitt (beräknat på 49 429 betyg).
Jag ger den 2,0.
Filmen är
TråkigKlurig
RoligFörutsägbar
TrovärdigSnyggt foto
OsannolikSpännande
RomantiskFör lång
SorgligFör kort

Filmen kan köpas på cdon och discshop.

2 kommentarer:

  1. Imponerad att du ens orkar se den till slut...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Äh, det är ju bara 1,5 timme det handlar om och något ska man ju göra en fredagkväll :)

      Radera