torsdag 29 augusti 2019

Hett i hyllan #211

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ännu en från bokrean 2016.
Jag har ganska länge varit nyfiken på Annika Estassys böcker så när jag hittade Croissants till frukost på bokrean på MAXI så kunde jag inte motstå att låta den slinka ner i kundvagnen.

Nu i efterhand har jag förstått att detta är en fristående fortsättning på Solviken och ja, du vet ju hur jag är med serier och det där att läsa i ordning. Det är nog inte enda anledningen till att den inte har blivit läst, men det skyndar ju liksom inte på den i läskön. Och så har det kommit en fristående fortsättning också.

Hur ska man nu göra med de här böckerna som inte är första delen i en serie? Jag verkar ha ett gäng och det är ju synd om de ska stå olästa för alltid bara för att jag vill läsa serier i ordning. En utmaning kanske behövs även för de här fallen...

Så här står det på baksidan:
Gabriel har det inte lätt. Inte bara att våren är inställd, golfströmmen på väg åt helt fel håll och hans spermier för slöa för att orka göra sitt jobb, han känner dessutom på sig att vackra Cecilia tänker lämna honom. Igen. Cecilia i sin tur tvivlar allt mer på om det var rätt att gå tillbaka till Gabriel. För vad spelar det för roll att han har världens sötaste nackgrop när han ändå inte vill samma sak med livet som hon?

När den karismatiske Antoine gör comeback i Gabriels liv och lockar med en tillvaro i en trakt med ljumma vindar och trehundra soldagar per år, kan inte Gabriel värja sig. Detta är ju precis vad Cecilia och han behöver. Adjö resultatrapporter, övertid och permafrost - Bonjour sol, hav och frihet!

Men att börja ett nytt liv är svårare än Gabriel föreställt sig. Dessutom har Cecilia inte glömt bort vilken hennes hetaste önskan är, och hon tänker se till att den går i uppfyllelse.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

13 kommentarer:

 1. Jag läste tredje delen i den serien utan att ha läst de tidigare...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/08/29/hett-i-hyllan-159/

  SvaraRadera
 2. Lockande omslag. Där ville jag gärna vara. Du kanske kan läsa bara denna? Om resultatet annars blir att du aldrig läser den därför att du vill läsa nummer ett först?
  http://mosstanten.se/2019/august/hett-i-hyllan-19-just-boris-2.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst skulle det vara härligt att sitta där och äta frukost. Det blir förmodligen så att jag läser denna utan att först läsa Solviken, de hänger ju bara ihop lite löst om jag har förstått det rätt.

   Radera
 3. Har inte läst något av den författaren. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/08/hett-i-hyllan-211.html

  SvaraRadera
 4. Den boken köpte jag också på en bokrea, men har inte heller läst. Däremot har jag läst hennes (Annika Estassy) feelgoodroman Gröna fingrar sökes. Jag gillade den väldigt mycket och skall läsa hennes tidigare romaner också. Jag är inte alltid så noga med att börja från början med serier, ibland (ofta) inser jag att jag aldrig kommer hinna med det, med tanke på bokfloden med nyutkomna böcker som inte verkar sina.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att jag skulle gilla denna om jag läste den, men eftersom det där med serier i oordning stör mig så... Förmodligen går det bra att läsa den ändå så jag ska ta en rejäl funderare.

   Radera
 5. Fast den här boken har väl Annika Estassy skrivit, väl..?

  SvaraRadera
 6. Mitt bidrag denna vecka

  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/08/hett-i-hyllan-vecka-35-2019.html

  SvaraRadera
 7. Estassy har jag inte läst ännu men hon lockar! Själv bjuder jag på lite mer feelbad den här veckan: https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/08/29/hett-i-hyllan-en-bon-for-de-stulna/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väldigt nyfiken på hennes böcker.

   Radera