torsdag 15 augusti 2019

Hett i hyllan #209

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

En hel hög från bokrean 2016.
Jag vet inte om de här böckerna egentligen hör ihop. Förmodligen inte. De får ändå hamna i samma inlägg för de köptes vid samma tillfälle.

Jag hade nästan precis läst ut Ensamma hjärtan och hemlösa hundar när alla Lucy Dillons böcker i pocket reades ut. Jag köpte alla fyra som fanns då. Hundar, hus och hjärtats längtan, Hundra omistliga ting, Och så levde de lyckliga och Tango för vilsna själar flyttade hem till mig och tanken var ju, så klart, att de skulle läsas ganska snart.

Drygt tre år senare är alla fyra fortfarande olästa (och har fått sällskap av en femte). Det här är inget mindre än ett mysterium (inte att det har dykt upp en femte utan att de är olästa) för mitt behov av feelgood verkar ha ökat de senaste åren och jag vet ju att Lucy Dillon är feelgood.

Många av Lucy Dillons böcker utspelar sig i den fiktiva byn Longhampton, men jag tror inte att böckerna är någon serie. De verkar i alla fall handla om olika människor, men jag tror att jag tar det säkra före det osäkra och läser dem i den ordning som de är utgivna, i original då. Den jag redan har läst får bli undantaget för det är egentligen hennes andra bok.

Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

17 kommentarer:

 1. Ensamma hjärtan var ju den första som gavs ut på svenska så det var nog många som läste den först. Jag har läst två. Inte i ordning...
  https://lottensbokblogg.wordpress.com/2019/08/15/hett-i-hyllan-157/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte det finns någon egentlig ordning. I alla fall så hoppas jag att det är så :)

   Radera
 2. Feelgood verkar inte vara rätt genre för mig. Jag läser nog hellre en deckare. Men de där böckerna verkar vara jättebra att ta till ibland för den som det passar. Det är ju inte fel att må bra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ju så många olika sorters feelgood och allt passar så klart inte alla. Det hade ju varit jättetrist.

   Radera
 3. Glömde bort. Jag är ju också med. :-)
  http://mosstanten.se/2019/august/hett-i-hyllan-17-tio-hundar-och-en-katt.html

  SvaraRadera
 4. Har läst några av Dillons böcker. Jag behöver också lite feelgood emellanåt. Min hyllvärmare finns här https://boklysten.blogspot.com/2019/08/hett-i-hyllan-209.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju bara läst en, men den funkade väldigt bra :)

   Radera
 5. Har läst några av hennes böcker, tycker de är väldigt bra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara läst en, men jag har planer på att åtgärda det :)

   Radera
 6. Har precis som du läst Ensamma hjärtan och hemlösa hundar, och har tänkt läsa fler av Dillons böcker, men det har inte blivit av.
  Jag har hört talas om någon lös koppling mellan böckerna pga de utspelar sig i samma ort att både personer och hundar kan vara med i handling i även de böcker de inte är huvudkaraktärer, men inte spela så stor roll.

  Mitt bidrag finns här
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2019/08/hett-i-hyllan-vecka-33-2019.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också hört det där om den lösa kopplingen. Förmodligen kan man läsa dem i vilken ordning som helst, men jag tänkte ta utgivningsordning från och med nu :)

   Radera
 7. Jag har läst hundserien; den första boken för några år sedan och de två andra i påskas när jag hade lässvacka. Jag gillade tvåan mycket men inte trean lika mycket, eller så var jag feelgoodmätt då! Men jag läser gärna fler Dillon då och då. Själv har jag en bok om löpning och hemligheter idag:
  https://bokdivisionen.wordpress.com/2019/08/15/hett-i-hyllan-loparflickan/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men visst känns det som att det finns en hundserie? Jag ska försöka reda ut vilka som kan tänkas ingå där då. Den jag redan har läst gör det förmodligen i alla fall :)

   Radera
 8. Det var en redig hög :) Här är min ensamma stackare - nåja, gott sällskap i hyllan om än inte i blogginlägg: https://scyllashylla.blogspot.com/2019/08/hett-i-hyllan-15.html?m=1

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så där kan det bli när det är svårt att hejda sig :)

   Radera
 9. Exakt samma! Eller ja, jag har läst hennes andra bok också men resterande står här hemma fint i hyllan ;P

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är märkligt som det kan bli, men vi får väl ta tag i hennes böcker snart.

   Radera