fredag 23 augusti 2019

Kommande böcker september 2019

Ja jösses, det kommer en hel del intressant i september. Så många att jag faktiskt har sållat ganska duktigt.

När alla klockor stannat av Ninni Schulman
Genre: Kriminalroman
Serie: Hagfors (6)
Antal sidor: 476
Utgivningsdatum: 2019-09-02
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
När årets bygdespel ska ha premiär på Ekshärads hembygdsgård försvinner en av skådespelarna. Ett par dagar senare återfinns hon dränkt i Klarälven. Strax efteråt hittas en ung man skjuten. Även han har en roll i föreställningen om den legendariska urmakaren Johan Tinglöf.

De ovanligt bestialiska morden förbryllar såväl Christer Berglund och Petra Wilander vid Hagforspolisen som journalisten Magdalena Hansson. Morden verkar på många sätt höra ihop men tillvägagångssätten är helt olika. Ju längre utredningen framskrider, desto tydligare blir det att de har att göra med en sadistisk mördare som sannolikt kommer att slå till igen. Frågan är bara hur, när och var.


Jag har faktiskt bara läst första delen i den här serien, men jag har ända fram till fjärde delen i hyllan.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Bungalow av Åke Edwardson
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 508
Utgivningsdatum: 2019-09-10
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Kalle Edwards är tillbaka i Sydostasien. Orsaken: hans dotter Jenny är försvunnen. Senaste livstecknet kom från Bangkok där hon bodde på ett backpackerställe och sms:ade att hon skulle fortsätta till Malaysia och snart höra av sig igen. Det var över en månad sedan. Nu är hennes mobil avstängd. Kalle beslutar sig för att flyga till the Big Mango och söka.

När Kalle var 20 gjorde han en årslång resa från Istanbul till Bali. Nu har Jenny gett sig iväg i hans fotspår. I sitt sökande återvänder Kalle till platser där han var 45 år tidigare. Den unge mannen och den medelålders i samma liv. Hur blev livet? Vad blev det av honom? Vem är han? Och vem är egentligen Jenny?

Sökandet efter Jenny varvas med scener ur Kalles uppväxt i 60-talets Småland: barndomen präglad av den dysfunktionella familjen, uppbrottet från det lilla samhället. Hans försök att bilda familj och att vara pappa.


Ojdå. Nytt från Edwardson! Det här är dock ingen deckare. Tydligen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Institutet av Stephen King
Genre: Skräck
Serie: -
Antal sidor: 672
Utgivningsdatum: 2019-09-11
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Luke Ellis har alltid vetat att han är speciell. Det är inte bara hans extrema begåvning, det är också den märkliga påverkan han har på sin omgivning varje gång han blir riktigt upprörd. Ett glas som spricker i tusen bitar utan att någon rört det, en tallrik som faller ner och krossas mot golvet. Det Luke inte vet är att någon haft ögonen på honom och hans svårförklarliga talang länge. En natt blir han kidnappad och flugen till en plats belägen djupt inne i skogarna i Maine: Institutet. Där utnyttjas tillfångatagna barn med ovanliga förmågor som brickor i ett farligt globalt spel.

Han är produktiv, den käre King. Jag hinner inte med...

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Skytten av Jonas Moström
Genre: Kriminalroman
Serie: Nathalie Svensson (6)
Antal sidor: 400
Utgivningsdatum: 2019-09-12
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Efter ett restaurangbesök en grådaskig marskväll i Uppsala svänger psykiatriker Nathalie Svensson och kommissarie Johan Axberg förbi sjukhuset, där Nathalies mamma är inlagd. Utanför entrén blir de vittnen till hur transplantationskirurg Isabella Falk kallblodigt skjuts till döds av en person i rånarluva.

För en kort sekund möter Johan den maskerade skyttens hatiska blick och medan Nathalie försöker rädda kollegans liv tar Johan upp jakten på skytten.

När det visar sig att en av Nathalies farligaste patienter har hotat Isabella Falk ber Uppsalapolisen både Nathalie och Johan om hjälp med fallet.

Ligger motivet i Isabella Falks privatliv eller är det ett av stadens kriminella gäng som hämnats för en misslyckad operation där en av deras ledare dog? Kanske finns det en koppling till kirurgens många Thailandsresor?


Jag har egentligen slutat läsa Moström, men jag har första delen i den här serien oläst i hyllan. Detta är alltså redan sjätte delen.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Nightflyers av George R R Martin
Genre: Science fiction
Serie: -
Antal sidor: 150
Utgivningsdatum: 2019-09-15
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
När en vetenskaplig expedition gör sig redo att söka efter en mytomspunnen utomjordisk ras är det bara skeppet Nightflyer som står tillgängligt. Besättningen består endast av kaptenen Royd Eris, som presenterar sig genom ett spöklikt hologram.

Kaptenens ovillighet att visa sig för forskarna är dock inte det enda som orsakar oro. Med i expeditionen finns en telepat som från första stund känner av en farlig närvaro. De är inte ensamma ombord Nightflyer.

Endast forskaren Melantha Jhirl har nu möjlighet att lösa mysteriet. När allt fler oförklarliga händelser inträffar faller det på hennes bord att utreda om hotet är verkligt.

Men först måste hon hålla sig levande.


Den här borde inte få vara med, eftersom den inte är ny. Men den låter så spännande att den får vara med ändå.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Råttkungen av Pascal Engman
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanessa Frank (2)
Antal sidor: 432
Utgivningsdatum: 2019-09-23
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
En ung kvinna hittas död i sin lägenhet i Täby, knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Polisinspektör Vanessa Frank tar sig an utredningen med en gäckande känsla av att det är något avgörande som inte stämmer.

I svallvågorna av feminismens framgångar, breder ett digitalt nätverk av kvinnohatare ut sig. De kallar sig incels, får sin livsluft i internets mörkaste vrår och förenas i sin vilja att söka upprättelse från de kvinnor som aldrig bemödat dem en blick. När idé ska omvandlas till handling står många liv på spel.


En författare jag väldigt gärna vill läsa.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.En perfekt storm av Dan Buthler & Leffe Grimwalker
Genre: Kriminalroman
Serie: Alex Storm (1)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-09-24
Förlag: Bokfabriken

Från Bokus
Alex Storm har äntligen allt han kan önska sig, en smart och vacker fru, barn på väg och firman går bra. Efter ett liv som outsider, vilsen i två olika kulturer och en jobbig uppväxt, har allting fallit på plats.

Men orosmolnen hopar sig, och ödet vill annorlunda. Skatteverket jagar honom och en pokermatch som gått överstyr hotar att ruinera honom. Om han inte kan betala kommer firman gå i konkurs och han kommer förlora precis allt.

Desperationen tvingar honom in på en bana han aldrig trodde han skulle välja, och sakta men säkert anpassar han sig till en hård och grym värld med många hemligheter.

Men det är ju bara för en liten tid, intalar han sig.


Ännu en serie från Dan Buthler. Jag vet knappt om jag vågar ge mig på den...

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.


Den sista änkan av Karin Slaughter
Genre: Kriminalroman
Serie: Will Trent (11)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-09-25
Förlag: HarperCollins Nordic

Från Bokus
Kidnappad. Krossad. Fängslad. Hon måste avslöja sanningen innan det är för sent. En varm sommarkväll blir en smittskyddsforskare vid Centers for Disease Control kidnappad av okända män på parkeringen utanför en shoppinggalleria. Trots polisens intensiva sökande är hon spårlöst försvunnen. En månad senare, en stilla söndagseftermiddag, splittras tystnaden av en explosion. Atlantas livligaste kvarter där ett universitet, två sjukhus, FBI:s högkvarter och Centers for Disease Control ligger har utsatts för ett bombattentat.

Rättsläkaren Sara Linton och hennes partner Will Trent, utredare vid Georgia Bureau of Investigation, kallas in. De förstår snart att det handlar om en konspiration som hotar tusentals oskyldiga människors liv. Och när även Sara förs bort tvingas Will gå under täckmantel för att försöka förhindra en massaker och rädda både kvinnan och landet han älskar.


Elfte delen om Will Trent! Jag som bara har läst den första.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Ingenting mindre än ett mirakel av Markus Zusak
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 556
Utgivningsdatum: 2019-09-26
Förlag: Norstedts

Från Bokus
De fem bröderna Dunbar lever tillsammans i ett nedgånget hus i utkanterna av Sydney. Rory, Henry, Tommy, Clay(ton) och Matthew har ett helt menageri av djur och tar hand om varandra så gott det går utan några som helst vuxna närvarande. De slåss och förälskar sig och ägnar sig åt sina favoritintressen: pianospel, långdistanslöpning, Homeros Odyssén eller Michelangelos konst. En dag dyker Mördaren upp, det är fadern som fått detta epitet av sönerna i och med modern Pennys frånfälle. Michael Dunbar sträcker ut en hand mot sina söner och berättar om sitt Stora Projekt. Han tänker bygga en bro över floden Amahnu och nu behöver han deras hjälp. Clay är den ende av bröderna som nappar på faderns förslag och följer med honom för att bygga den bro som ska bli ett minnesmärke över deras förgångna och gottgöra alla faderns misstag. På så vis rullas en myllrande familjekrönika upp om flykt och exil, förälskelse och ansvar och förmågan att knyta an till andra.

Jag har bara läst hans Boktjuven, men den var ju fantastisk.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Person okänd av Susie Steiner
Genre: Kriminalroman
Serie: Manon Bradshaw (2)
Antal sidor: 395
Utgivningsdatum: 2019-09-05
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
En rik finansman blir knivhuggen och blöder till döds i en park utanför Cambridgeshire-polisens huvudkontor. Trots att det sker mitt på eftermiddagen är det ingen som ser något, förutom den kvinna som försöker återuppliva honom.

Poliskommissarie Manon Bradshaw har fått en kontorstjänst på grund av sin graviditet. Hon har lämnat London för ett lugnare liv i småstaden tillsammans med styvsonen Fly. Allt verkar flyta på, hon delar hus med sin syster och Fly älskar att ta hand om systerns tvååriga son.

Men när fallet med den mördade finansmannen plötsligt visare sig ha direkta kopplingar till henne, befinner sig snart Manon på djupt vatten. Vem kan hon lita på? Och när hennes mest lojala kollegor vänder henne ryggen måste hon våga överväga det dittills otänkbara: Är någon av dem hon älskar kapabel att mörda?


Jag missade hennes första bok, men jag har hört mycket bra saker om den.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Stjärnan från nord av D B John
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 463
Utgivningsdatum: 2019-09-06
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Stjärnan från Nord inleds 1998 när en koreansk-amerikansk tonåring kidnappas från en sydkoreansk strand av nordkoreanska agenter. Tolv år senare söker hennes tvillingsyster, Jenna, fortfarande efter henne. När hon får tecken på att systern fortfarande kan vara vid liv, i Nordkorea, gör Jenna allt som står i hennes makt för att rädda systern. Inklusive ett livsfarligt uppdrag för CIA.

Historien om Jenna är mästerligt sammanflätad med två andra trådar: I den ena hittar en nordkoreansk bondekvinna en förbjuden hjälpsändning som landat i en luftballong. Hon använder värdesakerna för att starta en farligt lukrativ svartmarknad. I den andra upptäcker en nordkoreansk tjänsteman på hög nivå, till sin fasa, att han kanske härstammar från förrädare. En hemlighet som innebär en säker död sin död om den avslöjas. Allt eftersom romanen fortskrider korsas berättelserna tills händelserna når sitt klimax ...


Den här verkar ju jättespännande.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Där livet är fullkomligt av Silvia Avallone
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 360
Utgivningsdatum: 2019-09-13
Förlag: Natur & Kultur

Från Bokus
Där livet är fullkomligt rör sig i samma värld som debuten Stål: i det andra Italien, i arbetarklassens hyreskaserner och utforskar frågor om identitet och möjligheten att välja sitt liv som ung kvinna i dagens Italien.

Där livet är fullkomligt följer nio månader i sjuttonåriga Adeles liv i höghusområdet Villaggio Labriola, utanför Bologna. Adele blir gravid med den småkriminelle pojkvännen Manuel och våndas över beslutet om hon ska behålla barnet eller adoptera bort det. Ska hon ge barnet, och sig själv, en möjlighet att komma bort från förorten, till ett bättre liv?

Parallellt får vi följa akademikerparet Dora och Fabio i den välmående universitetsstaden Bologna. Deras relation är låst av de misslyckade försöken att få barn och ett uppbrott kommer allt närmare. När de till slut ger upp sina försök och ansöker om att bli adoptivföräldrar tänds hoppet på nytt.


Blev lite besviken på hennes förra bok, men den här verkar vara mer som Stål.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Ensamvarg av Christina Erikson
Genre: Kriminalroman
Serie: Forsete (2)
Antal sidor: 395
Utgivningsdatum: 2019-09-17
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
En tidig septembermorgon hittas en styckad kropp vid en återvinningsstation i centrala Stockholm. När kommissarie Elias Svensson börjar nysta i offrets historia framkommer oroande misstankar om att skyddslösa flyktingungdomar utnyttjas sexuellt. Någon är beredd att döda för att sanningen inte ska komma fram.

Författaren Cornelia Lind kämpar mot sin före detta make i en vårdnadstvist som blir smutsigare än hon kunnat ana. Samtidigt försöker hon bistå polisen med sina kunskaper om förövares psyken.

Och i det fördolda vakar en hemlig sammanslutning med uppgiften att ta vid där polisens befogenheter slutar.


Jag har inte läst första delen, men jag vill gärna göra det.

Boken kan köpas på AdLibris, Bokus och cdon.Dödens flod av Dervla McTiernan
Genre: Kriminalroman
Serie: Cormac Reilly (1)
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2019-09-20
Förlag: Modernista

Från Bokus
När Aisling Conroys pojkvän Jack hittats i floden Corribs mörka, iskalla vatten informerar polisen henne om att det var självmord. I ett försök att glömma begraver hon sig i arbete - men efter flera år utomlands återvänder Jacks syster Maude till Irland, och hon är fast besluten att bevisa att Jack mördades. Samtidigt har kommissarie Cormac Reilly, som nyligen flyttats till Galway från sin insatsstyrka i Dublin, fått i uppgift att gräva i ett tjugo år gammalt cold case - en oavsiktlig överdos som dödade Jack och Maudes drog- och alkoholmissbrukande mor. De andra kommissarierna kopplar Jacks död till hans mors - Cormac är under ökad press att gripa Maude, och det snabbt. Men hans instinkt säger honom att allt inte är som det verkar...

Irland! Och Galway, som jag tyckte så mycket om.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.Lögnens höga pris av Jan Bertoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Vanja Ek (2)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2019-09-21
Förlag: Hoi Förlag

Från Bokus
Aktivisten Alf Neidor och den ideella organisationen KonsumentMaktNu avslöjar fusk och blufföretag, kampanjar, provocerar och drar igång bojkotter. Alf är en dynamisk man som gärna framträder i media och är engagerad i kampen mot djurplågeri. Privatlivet är han mycket förtegen om, men det är välkänt att han har en hel del kvinnoaffärer.

När Alf försvinner kopplas kriminalinspektör Vanja Ek in i fallet. Efter en längre tids sjukskrivning är hon redo att ge sig ut på fältet igen. Tillsammans med utredningsgruppen kartlägger hon Alfs liv. Allt mer tyder på att han inte försvunnit frivilligt. Spåren pekar i flera riktningar: mot hans många kvinnoaffärer, hans förflutna och mot de stora företag som han gjort fiender av under sitt arbete med KonsumentMaktNu. Medias intresse för fallet ökar och när en anonym bloggare blandar sig i utredningen tar den en oväntad och farlig vändning.


Jag läste första delen i vintras och jag tror att jag nog vill läsa denna också.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus.I allmänhetens tjänst av Edward Snowden
Genre: Biografi
Serie: -
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2019-09-16
Förlag: Leopard Förlag

Från Bokus
2013 chockade Edward Snowden världen när han bröt med den amerikanska underrättelsetjänsten och avslöjade att USA:s regering i hemlighet hade utvecklat verktyg för att kunna läsa alla mejl, avlyssna alla telefoner och läsa alla textmeddelanden, jorden runt. Resultatet skulle vara en aldrig tidigare skådad massövervakning; ett system med insyn i allas våra privatliv.

I allmänhetens tjänst berättar Snowden för första gången hela historien: hur han hjälpte till att skapa systemet för massövervakning, och varför han till slut bestämde sig för att krossa det. Från barndomen i Marylands pastorala förorter till de topphemliga positionerna på CIA och NSA spänner denna fängslande, intelligenta och fyndiga berättelse skriven i exil om människan, spionen och visselblåsaren som blev vår tids samvete.


Jag har sett båda filmerna om den här mannen och den här boken är ett måste.

Boken kan köpas på AdLibris och Bokus och cdon.

10 kommentarer:

 1. Institutet och Nightflyers vill jag verkligen läsa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väl de två som står allra överst på vill-läsa-listan.

   Radera
 2. Kul med en ny bok i Hagforsserien! Det är nog faktiskt min favorit när det kommer till svenska deckarserier. Moströms bok kommer jag garanterar också att läsa. Serien om Nathalie Svensson är bra den med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ju av någon anledning bara läst första delen i Hagforsserien. Väldigt underligt med tanke på hur mycket jag gillade den.

   Radera
 3. Åh så många jag vill läsa. Inklusive några som jag inte kände till sen förut...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker ändå att jag lyckades gallra riktigt duktigt :)

   Radera
 4. Jag försökte sålla hårt, men fick ändå ihop 45 st 🙈

  SvaraRadera
  Svar
  1. 45?! Ja, det hade nog kunnat bli det om jag inte hade varit så tuff i gallringen :)

   Radera
 5. Åh, det var verkligen många. Tur att du förvarnade så jag kunde vara hård från början. Edward Snowden missade jag och den låter intressant!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har sett båda filmerna om Snowden och de var riktigt bra så jag vill ju självklart läsa boken också :)

   Radera