måndag 18 april 2022

Film: The Adam project (2022)

Titel: The Adam project
Originaltitel: The Adam project
Genre: Science fiction
Regissör: Shawn Lewy
Manus: Jonathan Tropper, T S Nowlin, Jennifer Flackett
Skådespelare: Ryan Reynolds, Walker Scobell, Mark Ruffalo, Jennifer Garner, Zoe Saldana
Utgivningsår: 2022
Produktionsland: USA
Längd: 106 min
Serie: -
Såg den på Netflix 25 mars 2022




Handling
En pilot från 2050 kraschlandar i 2022. Han måste slå sig ihop med sitt yngre jag för att rädda den kaotiska framtid han kommer ifrån samtidigt som han är på jakt efter något han är villig att offra hela universums stabilitet för - sin försvunna fru.

Min kommentar
Tidsresor är något som alltid har fascinerat mig när det gäller film. Några av mina favoritfilmer är Tillbaka till framtiden-trilogin. När jag såg The Adam project i reklamen så visste jag att jag måste se den. Trots att Ryan Reynolds är mer. Som för övrigt verkar vara den enda skådisen som jobbar nu. Han är ju med precis överallt..

Precis som vanligt så får jag huvudvärk av tidsresandet och precis som vanligt så känns det som att allt inte riktigt går ihop. Men vem bryr sig. I alla fall så har jag kommit fram till att jag nu, officiellt, måste erkänna att jag inte längre kan påstå att jag inte gillar Ryan Reynolds. Det lite märkliga är att när andra börjar klaga och ogilla honom, då börjar jag gilla....

Man skulle kunna tro att det här är det gamla vanliga, men jag tycker att det ändå känns lite nytt. Man brukar ju inte direkt interagera med andra när man reser i tiden. Speciellt inte sig själv. Det ger en extra dimension och jag är speciellt glad i den där biten där vuxne Adam berättar för unge Adam hur fel han har/gör. Och den unge Adam berättar för den vuxne Adam hur fel han minns saker. Jag önskar att man verkligen kunde göra så..

Visuellt så är det här en otroligt snygg film, effekterna är slående. Själva historien är eventuellt lite enkel, men det gör inget. Det är min typ av humor och det gör den dessutom rolig. Jag såg att Jonathan Tropper har varit med och skrivit manus och det förklarar nivån av ironi. Vilket i sin tur kanske kan vara förklaringen till att många yngre inte uppskattar den. Dessutom är den precis lagom lång och klarar konststycket att vara under två timmar..

The Adam project är en rolig film med en härlig 80-talskänsla. Allt jag egentligen begär av den här typen av film är bra underhållning och det är den. Jag vill helt klart se den igen.



Letterboxd hade den 3,1 i genomsnitt (beräknat på 108 549 betyg).
IMDb hade den 6,7 i genomsnitt (beräknat på 103 772 betyg).
Jag ger den 4,0.
Filmen är
SpännandeTråkig
KlurigFörutsägbar
TrovärdigOsannolik
Snyggt fotoRolig
RomantiskFör lång
SorgligFör kort
FartfylldLångsam

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar