torsdag 7 april 2022

Hett i hyllan #347

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ytterligare en oläst inköpt på bokrean 2018.
Madeleine F. av Lena Einhorn hade jag kanske inte köpt i dag, men nu står den här.

Det var någon bokbloggare som skrev om den här boken (jag minns inte längre vem) och då lät den väldigt intressant. Mer än så behövdes inte för att jag skulle köpa en bok. Då. Nu när hyllorna är så fulla att det inte går att pressa in fler böcker, ens om man använder skohorn och vaselin, så krävs det betydligt mer. Nåja, det låter ju ändå som att den kan vara spännande. Vi får helt enkelt se när den blir läst.

Så här står det på baksidan:
Hanna har just påbörjat sin andra utbildning på kort tid. Studierna på Konstfack har hon abrupt avbrutit. Nu går hon sen två veckor tillbaka på Författarskolan.

Det är måndag morgon, och eleverna ska för första gången få träffa Pål Berger, berömd författare och egensinnig pedagog.

Har ni, frågar han, lust att göra ett gemensamt projekt? Han halar upp sju pyttesmå gula lappar, som han håller framför sig som en solfjäder.

Det visar sig att de sju lapparna är annonser, mer än åtta år gamla och från Gula Tidningen. Och de är märkliga. Samtliga är undertecknade av Madeleine F., som erbjuder sina tjänster som städhjälp, språklärare, konstnär, konsertmusiker, balettinstruktör och civilingenjör. Nu ska de skriva fram den här personen på sitt eget sätt. Men för Hanna blir det en personlig fråga. Hon måste ta reda på vem kvinnan är.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

  1. Det verkar ganska spännande. Själv har jag inte läst den.
    http://mosstanten.se/2022/04/07/hett-i-hyllan-149-dess-kropp-av-verklighet/

    SvaraRadera
  2. Jag har inte läst din bok, men den verkar bra. Ha en fin dag
    https://rammengarden.blogspot.com/2022/04/hett-i-hyllan-20220407-andras-vanner.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. De som läste den när den kom verkade gilla den i alla fall.

      Radera
  3. Låter som en intressant bok. här är min denna vecka
    https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/04/hett-i-hyllan-vecka-14-2022.html

    SvaraRadera
  4. Det låter ju intressant. Känner igen författaren men har inte läst något av henne.
    https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/04/07/hett-i-hyllan-290/

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blev väldigt sugen på den då, när det var en eller ett par bokbloggare som hade läst den.

      Radera