torsdag 28 april 2022

Hett i hyllan #350

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Ett litet tag till stannar vi kvar vid bokrean 2018.
De fångade av Karin Slaughter var jag bara tvungen att köpa.

Jag har inte läst speciellt många böcker av Karin Slaughter, men de jag har läst har gett mersmak. Det är ofta både rått och brutalt, men ändå ganska elegant. Och framför allt inte övertydligt. Som jag minns det. Nu är det ett tag sedan jag läste något av henne, tre år verkar det ha gått. Helst vill jag ju läsa den där evighetslånga serien om Will Trent, som jag bara har läst första delen i. Detta är den åttonde boken i serien så det lär dröja innan jag kommer till den. Och då tänker jag inte ens på att jag inte har de fem som kommer mellan andra och denna delen.

Så här står det på baksidan:
Män och fruar. Mödrar och döttrar. Hemligheter binder dem samman. Hemligheter som kan bli deras död.

En före detta polis med tvivelaktigt rykte hittas mördad. Blodiga spår på brottsplatsen avslöjar att det finns ytterligare ett offer: en kvinna. Men nu är hon försvunnen. När Will Trent börjar nysta i fallet leder frågorna till hans eget förflutna. Snart inser Will att hans tillvaro är ett korthus som kan fall sönder vilken sekund som helst.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

8 kommentarer:

 1. Nej rått och brutalt är inget för mig, men för mer hårdhudade går det väl bättre.
  http://mosstanten.se/2022/04/28/hett-i-hyllan-152-djurdoktorn/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland har jag svårt för rått och brutalt, det beror lite på hur det är gjort. Om det bara är frosseri i våld så gillar jag det inte.

   Radera
 2. Jag gillade omslaget på din bok. Jag kände inte till den. Tack för tips.
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/04/hett-i-hyllan-en-fransk-curry-100-steg.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, omslaget är kanske lite spännande. Nu när jag tänker på det så undrar jag ju vad ringarna har för betydelse...

   Radera
 3. Det kommer att dröja även för mig innan jag kan läsa din bok fast jag vill det speciellt då jag gillar Slaughter och den första delen om Trent som jag läste i höstas.
  Mitt bidrag
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/04/hett-i-hyllan-vecka-17-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du kommit lika långt som jag i den serien 🙂

   Radera
 4. Jag läste två Karin Slaughter för typ 20 år sedan, och tyckte de var för blodiga. Men nu har jag flera olästa i hyllan, så kanske jag ska ge henne en chans till. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/04/28/hett-i-hyllan-293

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har nog också bara läst två och de har varit väldigt brutala, men jag tycker inte att det är spekulativt, inget "onödigt" frossande.

   Radera