fredag 29 april 2022

Kommande böcker maj 2022

Man kan tycka att det är väldigt många nya och intressanta böcker i maj, men faktum är att det egentligen är många, många fler. Jag har verkligen hållit igen.

Grissly av Mons Kallentoft
Genre: Kriminalroman
Serie: Herkulesserien 8
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2022-05-04
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Om du inte lagt upp det på instagram, har det hänt? Om du inte finns på instagram, finns du? Om du finns på instagram, kommer du att dö? En känd influencer hittas dumpad i en container, naken och med Gucciträningsoverallen och Rolexklockan slängda över liket. Varför vill någon mörda en influencer? Zack Herry, Deniz och gruppen vid Särskilda enheten förstår direkt att det här bara är början. Början på ett spel där man inte vet vem som är marionett, och vem som har den egentliga makten. Där ytlighet och gränslöshet kan förstöra liv. Som alltid tar Mons Kallentoft upp högaktuella ämnen och gör det till mörk, grymt utmanande, högoktanig spänning.

Åh, jag som inte har läst förra boken än...



Soluppgång över strandpromenaden av Jenny Colgan
Genre: Feelgood
Serie: Lilla bageriet (4)
Antal sidor: 412
Utgivningsdatum: 2022-05-19
Förlag: Norstedts

Från Bokus
Marisa Rosso kan inte förstå hur andra kan gå vidare med sina liv så snabbt, när hon fortfarande kämpar med sorgen efter hennes älskade morfar. Att förlora en morförälder borde ju vara det mest naturliga i världen, så varför tar hon det så hårt? Hon tar sin tillflykt till den lilla tidvattenön Mount Polbearne, vid foten av Cornwall. Hon behöver vara ifred och tänker enbart ägna sig åt jobbet som registrator. Samtidigt som hon hanterar andras födslar, bröllop och dödsfall, isolerar hon sig allt mer från andra. Men att bli lämnad i fred visar sig inte helt lätt. Det ständiga plinkandet från hennes granne, en rysk pianolärare, tränger igenom väggen. Hon lyckas inte heller undkomma öbornas ihärdiga arbete med att försöka rädda det lokala bageriet från att slå igen. Kan den livliga gemenskapen i det lilla samhället, hjälpa Marissa att hitta tillbaka till glädjen, där på den lilla ön vid världens ände?

Nej, men titta... en fjärde del.



Själsfränden av Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Serie: Emma Sköld (10)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-05-24
Förlag: Bookmark Förlag

Från Bokus
Stockholms stad breder ut sig som en kuliss med sina sprakande höstfärger. En slående utsikt, tills kriminalinspektör Emma Sköld stannar med blicken på en kvinna som balanserar på fel sida om räcket på Västerbron. Hur ska Emma hindra henne från att hoppa och falla fritt tjugosex meter, rakt ner mot en säker död? Och inte bara hon, utan även hennes spädbarn.

Jag har nog kanske egentligen slutat läsa den här serien, men ändå.



Ett fynd att dö för av Anders de la Motte & Måns Nilsson
Genre: Kriminalroman
Serie: Morden på Österlen (2)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2022-05-27
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
Det är högsommar på Österlen och den stora antikmarknaden i Degeberga ska just gå av stapeln, men portarna hinner knappt slås upp förrän ett brutalt mord på en ökänd antikhandlare chockar besökarna. Kriminalkommissarie Peter Vinston dras in i fallet trots att han har semester. Till hjälp får han Tove Esping som arbetar hårt för att bevaka sin position hos Simrishamnspolisen. Medan den omaka duon utreder mordet förbereder sig bygden för teveinspelningen av Antikrundan på Gärsnäs slott. Vinston och Esping inser snart att antikvitetsvärlden är full av excentriska människor, gamla konflikter och gåtor som är ovanligt svåra att lösa. Frågan är bara vem som är beredd att döda i jakten på det stora fyndet?

Ja, alltså, jag har ju inte läst första delen, men eftersom det är Österlen så är jag nyfiken ändå.



Hemligheter och hängmattor av Anna Alemo
Genre: Feelgood
Serie: Boklyckan (1)
Antal sidor: 288
Utgivningsdatum: 2022-05-02
Förlag: Historiska Media

Från Bokus
Vid en mysig badsjö i den skånska bokskogen ligger fritidshusområdet Boklyckan. Det är hit Agnes flyr i panik när en journalist börjar snoka i hennes privatliv. Att hennes mamma är en före detta filmstjärna har inget med Agnes att göra. Hon har medvetet valt att stå utanför rampljuset och där tänker hon förbli. Men både de nya grannarna och hyresvärdarna är nyfikna. Invånarna i Boklyckan förväntar sig fika och samvaro, vilket inte är idealiskt om man vill vara anonym. Agnes gör vad hon kan för att inte bli indragen i gemenskapen och när hyresvärdens son Simon påstår att han känner igen Agnes känner hon att det kanske vore bättre att bara åka hem ...

Jag blev nyfiken på hennes böcker när hon var gäst på en bokträff i höstas.



Sommaren då katten flyttade in av Eli Åhman Owetz
Genre: Feelgood
Serie: Söderbergasviten (9)
Antal sidor: 365
Utgivningsdatum: 2022-05-05
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Två år har gått sedan morgonen då Malin lämnade honom. Anders som i vanliga fall älskar sitt jobb i skogen jobbar och jobbar utan att känna någon arbetsglädje. Saknaden är blytung och han förmår inte gå vidare i livet. Malin var Anders stora kärlek. Han hade slarvat bort henne. Tur att Katten funnits, både som tröst och sällskap. Men sedan ett par dagar är Katten försvunnen. Har han också tröttnat och lämnat Anders? Ett år har gått sedan den där kvällen när han sa att han ville skiljas. Att han hade träffat en annan som skrattade och ville ha honom. Kristian hade varit Nillas stora kärlek. Hon hade slarvat bort honom. Men när hon vaknar den här morgonen är klumpen av saknad i magen äntligen borta. Flytten till det lilla nedgångna men charmiga stenhuset med en trädgård i stort behov av omvårdnad har kanske gjort sitt till slut. Och när hon går ut på trappan med morgonkoppen kaffe har hon fått besök. Det sitter en katt på nedersta trappsteget och tittar upp på henne.

Ja, jag erkänner. Det var titeln som fick mig på fall.



Små vita lögner av Caz Frear
Genre: Kriminalroman
Serie: Cat Kinsella (1)
Antal sidor: 350
Utgivningsdatum: 2022-05-05
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
När en person hittas död nära Cats pappas pub upptäcker hon att den mördade Alice Lapaine inte är den hon utgett sig för att vara. I stället verkar hon sammanlänkad med det mystiska försvinnandet av tonårsflickan Maryanne Doyle. Upptäckten för Cat tillbaka till sin barndom då hon och hennes familj träffade Maryanne under en semester, precis innan hon försvann. Vad hade egentligen Cats pappa med försvinnandet att göra? Det enda Cat är säker på är att han genom åren försett henne med lögner kring vad som hände. Och frågan uppstår om kan man lita på en lögnare, trots att han talar sanning?

Låter spännande.



De förlorade döttrarna av Joy Ellis
Genre: Kriminalroman
Serie: Jackman & Evans (2)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2022-05-05
Förlag: Lind & Co

Från Bokus
Toni hittas drogad på ett lerigt fält och det är osäkert om hon kommer att överleva. Hon upprepar gång på gång att hennes vän Emily har blivit bortförd. Men ingen vet vem Emily är, eller om hon fortfarande lever. Samtidigt hittas ytterligare än död flicka på en avlägsen strand och kriminalkommissarie Rowan Jackman ställer sig frågan om mordet kan sammankopplas med en liten flickas försvinnande, nästan tio år tidigare.

Jag kan inte komma ihåg att jag har sett den här serien förut, men detta låter ju som att det kan vara riktigt bra.




Den sista hemligheten av Lucy Diamond
Genre: Drama
Serie: -
Antal sidor: 399
Utgivningsdatum: 2022-05-11
Förlag: Printz Publishing

Från Bokus
Patrick Sheppard är en man som många älskar och ser upp till. När han oväntat dör ställs livet på ända för dem runt omkring honom. Zoe förlorar sitt livs stora kärlek, och Ethan, Gabe och Beatrice förlorar sin excentriska pappa. För Patricks bror, Dan, betyder familjen Sheppard allt. Han bestämmer sig därför för att ta sin brors plats och hjälpa till och städa upp i familjens sorg. Det var hans löfte till Patrick, att ta hand om familjen ifall något skulle hända. Men samtidigt som Dan jonglerar skolprojekt och högar med räkningar inser han att hans bror satt på hemligheter. Hemligheter som skulle kunna såra den redan krossade familjen. Vad hände egentligen natten då Patrick dog, och kommer Dan kunna rädda familjen Sheppard?

Någon gång kommer jag att läsa något av henne. Det är jag säker på.



Den tigande änkan av Sara Blodel
Genre: Kriminalroman
Serie: Louise Rick (11)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-05-12
Förlag: Bokförlaget Polaris

Från Bokus
Louise Rick är efter en längre tids ledighet tillbaka på arbetet som chef för polisens nya mobila enhet, P13, när polisen på Fyn ber om hjälp. En kvinnlig pensionatägare på Tåsinge har blivit mördad och polisen har inte mycket att gå på. En grundlig genomgång av pensionatets övervåning, där den mördade kvinnan bodde, får utredningen att ta en fullständigt oväntad vändning. Mot sin vilja blir Louise tvungen att kontakta Eik Nordström på eftersöksavdelningen i Köpenhamn. De har inte träffats sedan de skildes åt på en strand i Thailand, där deras förhållande tog slut. För första gången någonsin verkar Camilla Lind inte särskilt intresserad av mordfallet när Louise ringer för att be henne om råd. Däremot väcks hennes intresse av historien om en ung man som dog på Tåsinge för ett halvår sedan. Som journalist lyckas Camilla få insyn i saken. Hon kommer över information som Louise inte känner till och som får vittgående konsekvenser för alla inblandade. Louise och Camilla blir båda djupt engagerade och när de slutligen finner sig i en komplicerad och känslig situation inser de hur bra det är att hjälpas åt

Egentligen är det obegripligt att jag inte har läst något av henne än.



Den natten av Gillian McAllister
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 450
Utgivningsdatum: 2022-05-13
Förlag: Albert Bonniers Förlag

Från Bokus
Klockan är halv två på natten när mobilen ringer. "Hjälp mig, snälla hjälp mig!" Vid sidan av den ensliga vägen som leder fram till deras italienska villa finner Cathy och Joe sin lillasyster. Frannie har kört på en man. Han ligger död i vägdammet. I mörkret vid vägkanten ber Frannie sina syskon om hjälp. Och med hjälp menar hon inte att ringa polisen.

Väldigt höga betyg på Goodreads har den...



Pakten av Sharon Bolton
Genre: Thriller
Serie: -
Antal sidor: 384
Utgivningsdatum: 2022-05-25
Förlag: Modernista

Från Bokus
Det är en idyllisk sommar och sex unga, begåvade vänner ser fram emot en ljus framtid. Men så slår en eskalerande lek - med våghalsiga utmaningar - fruktansvärt fel. En kvinna och två barn dör. Artonåriga Megan tar på sig skulden för dödsfallen och lämnar de övriga vännerna att gå vidare med sina liv. I gengäld kommer de alla överens om en »tjänst« de ska göra henne när hon väl släpps ut ur fängelset. Tjugo år senare är Megan försatt på fri fot - och spelet kan fortsätta.

Auto-buy!



Otid av Erik Axl Sund
Genre: Kriminalroman
Serie: Melankoli (3)
Antal sidor: ?
Utgivningsdatum: 2022-05-10
Förlag: Ordfront förlag

Från Bokus
Det är en roman om identitet och vad som händer med oss när vi söker oss bort om våra bestämda roller och levnadsför hållanden. Kan vi det? Eller är vi ohjälpligt bundna av våra materiella omständigheter?

Just det. Det här är ju en serie som jag är väldigt sugen på att läsa.




Morden i Great Diddling
Genre: Kriminalroman
Serie: Berit Gardner (1)
Antal sidor: 300
Utgivningsdatum: 2022-05-18
Förlag: Bokförlaget Forum

Från Bokus
En hyllning till Agatha Christie, Morden i Midsomer och alla andra charmiga deckare som förenar engelska pubar, konstiga byoriginal, scones och böcker med ond, bråd död. Den svenska författaren Berit Gardner har dragit sig tillbaka till en stuga i Cornwall för att bota sin skrivkramp. I en nedgången by långt från idylliska kustcaféer och turister hoppas hon finna lugn och ro, men när ett mord sker på en tebjudning med de udda byborna blir det precis tvärtom. Kommissarie Ian Ahmed vid Devon & Cornwall-polisen får ansvaret för utredningen. Han är fast besluten att hitta gärningsmannen innan fler mord sker. Byborna vill däremot utnyttja dådet för att locka dit turister, och Berit Gardner är snart indragen i både byintriger och mordutredning.

Jag var såld redan vid första meningen på beskrivningen.

10 kommentarer:

  1. Även om vi inte hade så många gemensamma den här gången så känns det ändå så för mig eftersom du har de flesta som jag var väldigt nära att ta med. Boken Hemligheter och hängmattor missade jag helt eftersom den bara verkar komma ut som e-bok och ljudbok. Jag fick inte upp någon tryckt bok av den i alla fall.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då har jag de du inte tog med och du har med de jag inte tog med. Praktiskt 🙂 Vad konstigt med Hemligheter och hängmattor. Jag är helt säker på att jag fick upp den som pappersbok tidigare. Nu får inte jag heller det.

      Radera
  2. Ja, här fanns några intressanta. Boltons har jag läst, för hon är ju auto-buy!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hon är ju det för dig också, men jag väntar till översättningen 🙂

      Radera
  3. Boltons nya är vill jag också läsa! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hon är väl så nära ett säkert kort man kan komma.

      Radera
  4. Mons Kallentoft och Sofie Sarenbrant är två favoriter, så deras böcker jag ska definitivt införskaffa.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kallentofts kommer jag att skaffa mig, men nu kom jag ju på att jag inte har läst förra delen 😲 Sarenbrants serie har jag slutat köpa, men det kan hända att jag vill läsa dem. Vi får se.

      Radera