torsdag 12 maj 2022

Hett i hyllan #352

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Tro det eller ej, men här är den sista olästa från bokrean 2018.
Jag minns inte riktigt vad det var som lockade med Flickorna på Englandsbåten av Lone Theils.

Det kan ha varit det där med Englandsbåten som lockade. Stora färjor är något jag åker med skräckblandad förtjusning, nästan. Det kan ha också ha varit att det är en dansk deckare, vilket jag brukar gilla. Och så är det tydligen också första boken i en serie. Det verkar ha kommit fem delar, men bara två är översatta till svenska. Andra delen släpptes på svenska 2017 så det ser ju inte ut som att det blir fler där. Plötsligt är jag inte så sugen på att läsa den längre...

Så här står det på baksidan:
Två danska flickor försvann spårlöst på en färja till England 1985. Många år senare dyker ett foto av dem upp i en gammal resväska i en second hand-butik i den lilla engelska kuststaden Brine. Journalisten Nora Sand som arbetar i London för den danska tidningen Globalt börjar nysta i historien. Hon beger sig till Danmark för att undersöka flickornas brokiga bakgrund på en ungdomsinstitution. Snart dras hon in i ett fall med en ohygglig seriemördare som avtjänar ett livstidsstraff på det beryktade fängelset Wolf Hall. Samtidigt som hennes ungdomskärlek dyker upp oväntat i London gräver Nora så djupt i det gamla fallet att hon till sist får anledning att frukta för sitt liv.
Om du också vill vara med och visa upp dina böcker, antingen heta hyllvärmare eller heta av någon annan anledning, så lägg gärna in en länk här nedanför. Då hittar jag dig mycket lättare.

12 kommentarer:

 1. Aldrig hört talas om, men jag vet ju inte särskilt mycket om spänningslitteratur.
  http://mosstanten.se/2022/05/12/hett-i-hyllan-154-amerika/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den fick nog aldrig något riktigt genomslag, även om jag tyckte att den syntes överallt 🙂

   Radera
 2. Den har jag inte läst
  https://rammengarden.blogspot.com/2022/05/hett-i-hyllan-tango-for-vilsna-sjalar.html

  SvaraRadera
 3. Jag har för mig att jag har läst den, men minns inte vad jag tyckte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter ju inte som att den är minnesvärd då 😉

   Radera
 4. Jag gillade de två böckerna mycket och är irriterad på att inte fler finns översatta. https://lottensbokblogg.wordpress.com/2022/05/12/hett-i-hyllan-295/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag förstår ju att förlag inte kan översätta allt och att det liksom måste finnas underlag, men ibland så verkar ju inte ens det hjälpa.

   Radera
 5. Men den här boken verkar ju riktigt bra - i alla fall tror jag att den skulle passa mig. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog egentligen att den kan passa mig också 🙂

   Radera
 6. En bok jag har funderat över att läsa, men inte kommit till än, min finns här:
  https://mittbokintresse.blogspot.com/2022/05/hett-i-hyllan-veck-19-2022.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det hjälpte ju uppenbarligen inte att köpa boken ens, den står ju fortfarande oläst här.

   Radera